ŞIRNAK- Silopi'deki termik santraller için Çevre Platformu tarafından yapılan basın açıklamasının ardından, suç duyurusunda bulunuldu.
Silopi Adliyesi önünde toplanan halka, Çevre Platformu adına basın açıklamasını okuyan Fadıl Tay, santrallerin çevreye yaydığı katı, sıvı ve karbon monoksit gazlarının direkt tesislerin bulunduğu alanlara sızdığını ve bütün bölgedeki eko sistemi etkilediğini ileri sürdü.

 

İnsan ve doğa hakkının gasp edildiğini savunan Tay, "Buna karşı tüm yasal mevzuatı çiğneyen termik santraller hakkında bir an önce rapor tutulmalı ve tesisler yetkili merciler tarafından durdurulmalıdır" dedi.

 

Platform üyesi Avukat Suzan Açar  da yaptığı konuşmada, Görümlü Köyü'nde bir şirketin yaptığı termik santrale ek iki tane daha yapıldığını belirterek, "Biz bu termik santrallere karşı çıktığımız için, burada toplanmış bulunmaktayız. İptal davası için adliyeye başvuracağız. Bu işin takipçisi olacağız. Dolayısıyla buradaki arkadaşlarla beraber suç duyurusunda bulunacağız." şeklinde konuştu.

 

Açıklamanın ardından, Tay ve beraberindeki15 kişi, dilekçeleri Başsavcılığa teslim etti.    ( Muhammed MÜLDÜR - İLKHA )