VAN- Ermenistan'ın işgali altında bulunan Hocalı'da 25-26 Şubat 1992 tarihinde Ermeni ordusu tarafından yapılan katliamda kadın-çocuk yüzlerce insan katledilmişti.

 

22. yıl dönümünde Hocalı Katliamı, Azerbaycan Beynelhalk Diasporası merkezi ile ASİM-DER Van Şubesi tarafından organize edilen mevlit programı ile anıldı.
26 Şubat 1992 tarihinde Karabağ’ın Hocalı kasabasında gerçekleştirilen katliamın 22. yıl dönümü münasebetiyle Azerbaycan Beynelhalk Diaspora Merkezi Genel Başkanı İsmail Ağayev ile Uluslararası ASİM-DER Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Gülbey, beraberlerindeki heyetle birlikte Van İl Müftülüğünü ziyaret etti.

 

Van Müftüsü Nimetullah Arvas’a teşekkür plaketi sunan heyete,  Arvas tarafından Kur’an-ı Kerim ve çeşitli kitaplar hediye edildi.Z

 

iyaretin ardından Hz. Ömer Camii’nde, düzenlenen Mevlid-i Şerif programına geçildi. 

 

Din görevlileri Abdurrahman Türün ve Nasrullah Aydın’ın okuduğu Mevlid-i Şerif’in ardından Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas Karabağ’ın Hocalı kasabası ile Zeve’de yaşamını yitirenler  için dua etti.

 

Ermeni mezaliminin en büyük örneklerinden biri olan Hocalı Katliamı dünya kamuoyu tarafından görmezden gelinmişti. (Murat Dalgın-İLKHA)