DİYARBAKIR – Merkeze Bağlı Bağlar İlçesinde AK Parti Belediye Meclis Üyesi Adayı olan 30’a yakın aday istifa etti.

Yapılan haksızları dile getirmek için istifa ettiklerini kaydeden adaylar, İlçe Seçim Kurulu’na giderek istifa dilekçelerini verdiler. 

İstifalarla ilgili topluca basın açıklaması düzenleyen meclis üyesi adayları tepkilerini dile getirdiler. 

Topluluk adına basın açıklamasını okuyan Bağlar Belediye Meclis Üyesi Adayı Yasin Öztemel  “Şu an burada bulunan 30’a yakın belediye meclis üyesi adayı arkadaşlarımız ile beraber açıklamadan hemen sonra Seçim Kurulu’na giderek istifa edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız. İlçe içerisin de emeği geçmiş 8 yıldır, 9 yıldır AK parti’ye gönül vermi,ş maddi ve manevi olarak Ak Parti’nin yanında durmuş ağabeylerimiz ve kardeşlerimizin isimleri hiçbir gerekçe gösterilmeden listeden çıkarıldığını ve listenin en sonuna bırakıldığını söylemek istiyorum. “ dedi. 

Gençlik kollarının haklarının çiğnendiğini dile getiren Öztemel “ilçe Başkanı’nın hazırlamış olduğu listede ki arkadaşlarımızın hiçbir tanesi şuan da mevcut listede görülmemiş veya liste sonuna bırakılmıştır. Gençlik kollarının hakları çiğnenmiştir, listelerde hiçbir şekilde adalet sağlanmamıştır.” ifadelerini kullandı. 

Başbakanın sözü ile aday olduğunu söyleyen  Şefika Kızılkan “Benim 11 yıldır Ak Parti’de emeğim var 2009 da muhtar adayıydım. Benim oylarım ve çevrem geniş olduğundan dolayı Ak Parti meclis üyeliğine istendim. Âmâ maalesef Başbakanımızın bize söylediği 3+1 öncelikle kadınlar aday olsun sözü tutulmadı. Başbakanımızın haberi var mı bu listeden, biz nasıl çalışacağız ne yapacağız?” şeklinde konuştu. (Ali Adiyaman - İLKHA)