BATMAN - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ve beraberindeki heyet saat 11.30 sularında Ankara’dan uçakla Batman’a geldi. Siirt’e gitmek üzere uçakla Batman’a gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, önemli açıklamalarda bulundu. 

Batman havaalanında partililer tarafından karşılanan Mustafa Destici, MİT yasası ile ilgili değerlendirmede bulunarak, “İstihbarat örgütlerinin kendi alanları içerisinde kalması gerekir. İstihbarat örgütlerinin bu kadar milletin gözü önünde bulunması, kamuoyunun bu kadar gündemine düşmesi ve bu kadar konuşuluyor gündem belirliyor olması gerçekten de demokratik rejimlerde olabilecek şeyler değildir.” dedi. 

İstihbarat örgütünün kendi alanı içerisinde elbette ki görevlerini yapacağına dikkat çeken Destici, “Ama kendi alanının dışına çıkacak ve bu kadar gündemin içinde olacak bir pozisyonda ne Türkiye’de olmuştur, ne de başka demokratik ülkelerde. Ancak ve ancak istihbarat örgütleri anti demokratik diyeceğimiz ülkelerde bu kadar gündem işgal etmişlerdir. Biz özgürlükleri demokrasiyi insan haklarını her şeyin üzerinden tutuyoruz. Özel hayatın gizliliğini herşeyin üstünde tutuyoruz. Hukuk ve adaleti herşeyn üstünde tutuyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Destici, yapılacak düzenlemenin 75 milyonu kuşatıcı olması gerektiğini belirterek, “Demokratik ülkelerin hiçbirisinde hukuk sistemiyle bu kadar oynanmaz. Her hükümet geldiği zaman yargıyı elinin altına almak istiyor. Ve bir takım değişiklikler yapmak istiyor. Belli bir süre geçtikten sonra bakıyor ki, bu değişikliklere ihityacı kalmadı, ya da bu değişiklikler artık işine yaramıyor ya da aleyhine döndü o zaman yine demokratikleşme paketi adı altında, Türkiye’yi özgürleştiriyoruz adı altında yine kendi çıkarlarına yönelik bir takım düzenlemeler gerçekleştiriyorlar. Bu kabul edilebilir ve doğru bir şey değildir.” dedi. 

Destici, Seçim Kanunu’nun demokratikleşmesi gerektiğini ifade ederek, “Şu andaki meclisimizin yani yasamamızın demokratik olduğunu veya seçildiğini, ya da yürütmenin vesayeti altında olmadığını kim iddia edebilir? Onun için barajın olmadığı, hazine yardımının adil dağıtıldığı ve milletvekillerinin millet tarafından seçildiği bir seçim kanunu acilen yapılmalıdır." dedi. 

Özel Yetkili Mahkemeleri 17 Aralık sürecinden sonra kaldıran hükümetin, hesabının ne olduğunun, kimi kurtarmaya çalıştığının belli olduğunu iddia eden Destici, şöyle devam etti: "Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu`nun soruşturmasının üstünün kapatılması olarak görüyor ve algılıyoruz” dedi. 

Destici, yaptığı açıklamalarının ardından Büyük Birlik Partisi (BBP) ilçe belediye başkan adaylarını tanıtarak, partilerle birlikte havaalanından ayrıldı. (Yasir Oğuz/Mehmet Mikyas - İLKHA)