MUŞ- Hidroelektrik Santraller Dairesi Başkanlığı Alpaslan -1 HES İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada kış mevsiminin kurak geçmesi nedeniyle suların uzun süreli kesilebileceği konusunda bir bildiri yayımlandı.

Yayımlanan bildiride, suların uzun süreli kesilebileceği, su kesintileri nedeniyle ani su akıntıları riskine karşı vatandaş uyarılarak su kesintileri zamanlarında vatandaşın nehir yataklarından uzak durmaları gerektiği konusunda uyarıda bulunuldu. 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Alpaslan-1 Hidroelektrik Santralı Ülkemizin elektrik ihtiyacına göre çalıştırılmakta ve durdurulmaktadır. Kurak geçen bir su yılı yaşayacağımız tahminiyle uzun süreli duruşları olabilecektir. Bu durumda nehir yatağında uzun süre su olmayacaktır. Santralın her an devreye alınma ihtimali mevcuttur. Böyle bir durumda nehir yatağında bol miktarda su akacaktır. Bunun için nehir yatağına girilmemesi, karşıdan karşıya geçilmemesi, balık tutulmaması can emniyeti yönünden önemlidir’’ denildi. (İLKHA)