BİNGÖL-Bingöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, İl Mili Eğitim Müdürlüğü personellerinin de iştirak ettiği uygulama kapsamında Bingöl’de taşımalı eğitim kapsamında hizmet veren minibüsleri denetlediler. 

Okula gidiş saatinde belirli güzergâhlarda başlayan denetimde, çeşitli köylerden ilköğretim ve ortaöğretim okullarına taşıma yapan öğrencilerin bulunduğu minibüsler durdurularak, ‘okul servis araçları servisleri inceleme formu’ kriterlerine göre inceleme yapıldı. 

Denetimlerde, araçların Karayolları Trafik Kanunu olmak üzere karayolları trafik yönetmeliği ve okul servis araçları hizmet yönetmeliği hükümlerine tam olarak uyup uymadıkları kontrol edildi. Araçta bulunan öğrenciler için emniyet kemeri, araçların bakım ve temizliği, güvenlik sistemi, araç muayeneleri gibi maddeler ekseninde kontroller yapıldı. 

Denetimlerde, mevzuata uymadığı eksikliği olan ve bilhassa öğrencilerin içerisine yolcu aldığı tespit edilen minibüs şoförlerine gerekli işlemlerin yapılması için tutanak tutulup, okul müdürlerine ve ilgili firmalara bildirildi. 

Denetimlere ilişkin görüş bildiren Bingöl İl Mili Eğitim Müdürü Yakup Sarı, öğrencilerin evlerinden okullarına, okullarından evlerine güvenli bir trafik ortamında gidip gelmelerini sağlamak üzere yoğun ve sürekli denetimlerin yapılacağını ve herhangi bir aksamaya meydan verilmeyeceğini belirti. 

Öğrencilerimizin can ve mal güvenliği bizler için son derece önemli olduğunu ifade eden Sarı: “Bu önemin farkında olup gerekli sorumluluğu gösteren servis şoförlerimize teşekkür ediyor, aynı titizlik ve duyarlılıklarının devamını diliyorum” dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)