Türkiye tarihinin en büyük telekulak skandalı anonsuyla duyuran Star ve Yeni Şafak gazetesi, "paralel örgüt 7 bin kişiyi dinledi" manşetiyle okurların karşısına çıktı.

Birinci sayfanın tamamını bu iddiaya ayıran 2 gazete, dinlendiğini iddia ettiği ve kamuoyunun tanıdığı isimlerden bazılarının fotoğraflarını yayınladı.

Yeni Şafak Gazetesi haberi `Derin Kulak Pensilvanya` anonsuyla verdi ve dinlemelerin cemaat tarafından yapıldığını duyurdu.

İşte dinleme iddialarına ilişkin haber;

SELAM TERÖR ÖRGÜTÜ

Dosya numarası 2011/762 olan belge paralel yapının ‘Selam Terör Örgütü’ iddiasıyla gazetecilerin yanı sıra akademisyenleri, bürokratları, siyasetçileri, işadamlarını ve STK`ları dinlediği iddia edildi.

EN AZ 7 BİN KİŞİ

Haberin spotunda "Paralel yapının, Selam Terör Örgütü bahanesiyle aralarında siyasiler bakanlar, gazeteciler işadamları, sanatçılar, bürokratlar ve sivil toplum yöneticilerinin de bulunduğu EN AZ 7 BİN KİŞİYİ dinlediği ortaya çıktı. STAR, bu listede bulunan ve 2011 yılından beri dinlenen 3 bine yakın ismi ele geçirdi." ifadeleri yer aldı.

CHP GENEL MERKEZİ DE DİNLENDİ

DİNLENEN telefonlar arasında CHP Genel Merkezi de bulunuyor. Basta İstanbul Üniversitesi olmak üzere birçok üniversite, MEMUR-SEN, SETA, İHH, Akabe Vakfı gibi STK`lar, bazı bakanlıklar ve dini cemaatler ile bankalar da aylar boyunca dinlendi. Listede AK Parti, CHP, MHP ve BDP milletvekillerinin isimleri de bulunuyor.

O SAVCILAR KİMLERDİ?

Star`ın ulaştığı belgelerine ulaştığı dev telekulakta TMK savcıları Adem Özcan ve Adnan Çimen, Selam Terör Örgütü soruşturması kapsamında mahkeme kararları alarak gazeteci, siyasetçi, hukukçu, aktivistlerden oluşan binlerce kişi dinlendi.

Savcılar Adem Özcan ve Adnan Çimen`in başlattığı dinlemelerin yaklaşık 3 yıldır yapıldığı iddia edildi. Savcı Adnan Çimen, geçtiğimiz günlerde HSYK kararnamesiyle özel yetkili TMK savcılığı görevinden alınarak Büyükçekmece Adliyesi`ne atanmıştı. KCK soruşturmalarını yürüten Çimen, Büşra Ersanlı ve Ragıp Zarakolu gibi isimlerin tutuklanmasını istemişti. Çimen en son Gezi Parkı gösterileri sırasında işlenen memur suçlarını soruşturuyordu.

Savcı Adem Özcan ise, 7 Şubat 2012`de MİT Müsteşarı Hakan Fidan`m ifadeye çağrılmasının ardından dosyadan alman savcı Sadrettin Sarıkaya`nm yerine atanmıştı. Bu dosya daha sonra Başsavcılık tarafından Özcan`dan alınarak dönemin Başsavcıvekili Oktay Erdoğan`a verilmişti. Son olarak adliyede yaşanan değişikliklerle savcı Adem Özcan, soruşturma savcılığından alınarak sadece duruşma savcısı olarak görev yapmasına karar verildi.

 

,