MUŞ-2013 yerel seçim çalışmaları kapsamında çalışmalarına start veren HÜDA PAR Kadın Kolları Komisyonu ilk toplantılarını gerçekleştirdi. 

HÜDA PAR Muş İl Başkanlığı toplantı salonunda yapılan toplantıya çok sayıda bayan katıldı. Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda kadın kolları komisyonu Başkanı Zeynep Polat, parti çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Çalışmaların yoğun bir şekilde devam etmesi gerektiğini belirten Polat, ayaküstü yapılacak olan ziyaretlerin dışında özellikle akraba ve yakınların ziyaret edilmesi konusuna dikkat edilmesi ve özen gösterilmesi gerektiğine dikkat çekti. Parti çalışmaları kapsamında insanlara gidecek olan parti temsilcilerinin her yönleriyle İslami bir şahsiyeti temsil etmesi gerektiğinin altını çizen Polat, muhakkak ki her bir kişinin yapabileceği çok şey olduğunu söyledi.

Daha sonra Hür Dava Partisinin misyon ve vizyonu ile ilgili bir konuşma yapan Miyeser  Gülsever, parti çalışmaları kapsamında yapılan çalışmaların  Allah’ın (CC) kendilerine açmış olduğu bir hayır kapısı olduğunu belirterek, bir Müslüman olarak bu günlerin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Gülsever konuşmasında, “Bugün hayırlı bir iş için buraya toplandık. İslam tarihine baktığımızda kadının ne kadar büyük roller oynadıklarını görebiliyoruz. Nedense bugün toplum içerisinde sanki İslam’ın kadını arka plana atmış, kadının sömürüldüğünü, kadına söz hakkı vermediği gibi bir algı oluşmuş. Bizim yapacağımız hizmet ve çalışmalarımız kadına yönelik olan bu önyargıyı kıracak ve kadının toplumdaki rolünün ne kadar büyük olduğunun farkındalığını da oluşturacaktır. Kadının toplumdaki rolü çok büyüktür. Bizler kendimize baktığımız vakit hangi gözle bakıyoruz? Unutmayın ki her başarılı bir erkeğin arkasına bir kadın vardır. Hz. Hatice’nin Peygamber Efendimize verdiği desteği hepimiz biliyoruz. Bizim için en iyi örnek de Hz. Hatice’dir. Bizler ne kadar güçlü olduğumuzun farkına varırsak, bunu idrak edersek ve eşlerimizi de o doğrultuda motive edersek, bizim aşamayacağımız hiç bir engel olmayacaktır. Yeter ki kararlı ve azimli olalım ve davayı dert edinelim” dedi.

Müslüman bayanların İslam toplumunun menfaat ve maslahatına uygun olan faaliyetlerden uzak durmamaları gerektiğini ifade eden Gülsever, “ Bizim davamız hak, arzu ve isteklerimiz hakikat olduğu halde, neden pasiflik gösterelim ki. Allahın izniyle bizler de eşlerimizle birlikte aynı safta, hem eşlerimizi geriden iteceğiz, hem de onların yanında onlarla beraber yürüyeceğiz. Çünkü yürüyüşümüz hak içindir. Müslüman kadın kendisine baktığı vakit, her tarafından, kendisinden evinden, komşusundan ve yaşadığı toplumdan sorumludur. Bizler işimizi yaparken bu duyarlılık ve bilinçle yapacağız’’ ifadelerini kullandı.

Gülsever konuşmasının sonunda, “Bizler enerjimizi insanların kurtuluşu için sarf edeceğiz. Bizler genç kızlar olarak anneler olarak, eşler olarak saflarımızı belirleyip bu yolda HÜDA PAR ile beraber yürümeye çalışacağız. Elimizden geldiği kadar Ensar kadınları gibi, günümüzün İslam sancağını taşıyan Müslüman kadınları gibi, İslam’ın sancağını İslam davasını her yere götürmek noktasında, elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz inşallah. Müslüman kadının nasıl olduğunun ve nasıl olması gerektiğini bütün dünyaya göstereceğiz inşallah’’ şeklinde konuştu.

Toplantı katılımcılara yapılan ikramlarla sona erdi.

(M. Şirin Çağlayan-İLKHA)