GAZİANTEP- Olay Cumartesi günü saat 18,30 sıralarında Şahinbey ilçesine bağlı Güzelvadi mahallesinde meydana geldi. Oturduğu Mahallede İslam’i kimliği tanınan Caner Kocaer adlı vatandaşa saldıran BDP li grubun,  şahsı parti arabasıyla kaçırıp parasını gasp ettiği iddia edildi.

Caner Kocaer’in verdiği bilgide, “Daha önce alışveriş yaptığım esnafa borcumu ödemek için uğradım. Şu an para almadığımı, akşam üzeri parasını getireceğimi söyledim.

Hatta kendisi de para yoksa başka zaman verebileceğimi söyledi. Akşam geleceğimi söyledikten sonra dükkandan çıkarken, camda asılı olan ama yarısı düşmüş olan bir afiş vardı camekandan sarkmıştı.

Kötü bir görüntü oluşturuyordu. Ben de tutup çıkardım. Daha sonra eve gittim paramı alıp yeniden dükkana gittim. Orada BDP seçim aracının dükkana iyice yanaştığını gördüm.

Dükkan sahibi beni görünce ‘İşte bu’ diye beni işaret etti. Sonra yaklaşık 10 kişi üzerime yürüyerek bana vurmaya başladı. Ben ne oluyor niye vuruyorsunuz diyerek kendimi yumruklardan tekmelerden korumaya çalıştım. Beni zorla arabaya bindirdiler. arabanın içinde boğuşurken arabanın camı kırıldı.

Beni önce bizim mahallenin aşağısındaki dereye götürdüklerini zannediyorum. Çünkü beni arabanın içinde yatırmış döverlerken arabanın yokuş aşağı indiğini fark ettim. Arabanın içinde bana ‘Seni öldüreceğiz, senin evini bombalayacağız, biz Türkiye devletine kafa tutmuşuz’ gibi tehditler savuruyorlardı.

Sonra beni Şahinbey ilçe teşkilatı binasının önüne götürdüler. Kimisi ayağımı kimisi kolumu tutarak beni zorla arabadan indirdiler.Orada mahalleden tanıdığım iki kişi gördüm. İçimden bunlar beni tanıyor. bana yardımcı olurlar dedim. Ama ne yazık ki biri gelip bana sıkıca sarılıp tuttu, diğeri de elindeki sandalyeyle kafama vurdu.

Ben arabadayken polisi aramaya çalıştım, telefonumu elimden aldılar.Bir de birinin sürekli ceplerimi karıştırdığını fark ettim. Daha sonra fark ettim ki cebimdeki 3 adet 50 liradan oluşan 150 liramı almışlar, zaten montumu da almışlardı.

Sonra eve geldim bir araba bulup hastaneye gittim. Hastanede darp raporu aldım. Yüzümde, kollarımda şişlikler var. Kafamda kırık var. Onlardan şikayetçi oldum.” dedi.

Öte yandan olaydan hemen sonra BDP’lilerin polisi arayarak, bir şahsın parti arabalarına saldırıda bulunup, arabanın camını kırdı diyerek şikayetçi oldukları,  Polisin kendilerine, ‘Siz adamı kaçırmaya çalışmışsınız’ demesine karşı, ‘Biz  sadece onu başkanla konuşturmak için parti binasına götürmek istedik.’  dedikleri öğrenildi.

Olayla ilgili Polise karılıklı şikayette bulunulduğu için iddialar araştırılıyor .

(Bekir Aslan-İLKHA)