KONYA - iHH insani Yardım Vakfı, "Komşuluk Hakkı için" ve "Sana ihtiyacım Var" kampanyaları kapsamında tüm Türkiye'den Suriye'ye 200 Yardım TIR'ından 11 tanesi Konya’da yapılan basın açıklamasının ardından dualarla uğurlandı.

 

Basın açıklamasını okuyan Konya İHH -AYDER Yönetim Kurulu Üyesi Hidayet Yılmaz,  “Bir ekmeğin, bir elbisenin bile bir ölümü engelleyebileceği, en küçük yardımın hayati önem taşıdığı şu günlerde, Suriyeli kardeşlerimizin bize olan ihtiyacını bilme hassasiyeti ile çalışıyoruz. Ülkenin çeşitli bölgelerinde ve kamplarında soğuktan ve açlıktan meydana gelen ölümleri göz önüne alarak; gıda, sağlık ve barınma başta olmak üzere yapılan bağışlan. Kardeşlerimizin dertlerine çare olmanın gayreti içerisinde yardıma muhtaç insanlara ulaştırıyoruz.

 

Suriye'de yaşanan savaşın başından bu yana AYDER Anadolu insani Yardım Derneği olarak 90 TIR’lık yardım malzemesini gönderdiklerini belirten Yılmaz,” "Sana ihtiyacım Var" kampanyası çerçevesinde 500 TIR’lık yardım filosuna geçen haftalarda Suriye'ye gönderdiğimiz 15 TIR’lık yardıma ilaveten bugün de 11 TIR’dan oluşan insani yardım malzemesini daha bölgeye gönderiyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta sonuna kadar da yardım ekiplerimiz 10 TIR’dan oluşacak yeni bir yardım filosunu gönderme hazırlığı içerisinde olacaklar. “ ifadelerini kullandı.

 

TIR’lar tamamiyle insani yardım taşıyor
Yardım araçlarında un, helva, sıvı yağ, süt, süt tozu, yumurta, konserve, bebe bisküvisi ve çeşitli sebze gibi temel gıda maddeleri ve çocuk, kadın ve erkek kıyafetleri bulunduğunu söyleyen Yılmaz, “Biraz sonra hareket edecek araçların bir kısmı Cilvegözü ve Ceylanpınar sınır kapılarından direkt geçiş yapacak, geri kalanları ise Kilis ve Reyhanlı'daki lojistik merkezlerimizde depolanacaktır.

 

Yardımlar öncelikle, Suriye içindeki sınır hattı boyunda sıkışmış milyonlarca insana, daha sonra da Halep ve Şam çevresi ile Yermük kampı gibi iç bölgelere gönderilecek.
İnsani yardım malzemelerinin hazırlanmasında emeği geçen odalarımıza, iş adamlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, bağışlarıyla katkıda bulunan halkımıza ve basınımızın değerli temsilcilerine şükranlarımızı arz ediyor, bu duyarlılıklarının Suriye'deki zulüm bitinceye kadar devam etmesini temenni ediyoruz. “ şeklinde konuştu.

 

Yardım konvoyu Sinan Cerit Hoca’nın yaptığı duanın ardından Suriye’ye doğru yola çıktı. (İlyas Yavuz-İLKHA)