DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Merkez Bağlar İlçe Belediye Başkan Adayı Vedat Turgut, Bağlar’da yaptıkları ziyaretlerde halktan büyük teveccüh gördüklerini söyleyerek çalışmalarına devam edeceklerini ve çalışmalarının seçim süreciyle sınırlı olmayacağını, aksine seçimden sonra da Diyarbakır halkını ziyaret etmeye devam edeceklerini belirtti.

Ziyaretleri esnasında görüştükleri esnaftan çoğunun Diyarbakır’ın hizmet görmediğini söylediklerini belirten Turgut, Diyarbakır halkının hizmete aç olduğunu vurguladı.

“Halkın partimize büyük teveccüh var”
Turgut, “Bağlar bölgesinde 70 bin ev var. Bu evlerin tümüne gitmek kaydıyla ziyaretlerimizi yaptık. Yine aynı şekilde Bağlar’da 10 bine yakın esnafımız var bu 10 bine yakın esnafımızı ziyaret ederek parti broşürlerimizi verdik ve Allah’a hamdolsun ki gerek evlerde gerekse esnaflarda yüzde 95’in üzerinde bir teveccüh gördük. Bu halk hizmete açtır.” dedi.

Ayırım gözetmeden her yeri ziyaret ettiklerini söyleyen Turgut, “Bağlar Belediye Başkan Adayı olarak Bağlar İlçesi’nin Alipınar ve Körhat mahallelerinde bulunan esnafımızı birebir ziyaret ettik. Yine aynı şekilde bu mahallelerde bulunan okullarımızı, okullardaki müdürlerimizi, öğretmenlerimizi ziyaret ettik. Bu mahallelerde bulunan sağlık ocaklarını ve burada bulunan sağlıkçılarımızı ziyaret ettik. Allah’a hamdolsun büyük bir ilgi ile karşılandık. Yine bu bağlamda Alipınar mezarlığında bulunan ve İslam için 15 yaş ve 40 yaş arasında şehid edilen İslam şehitlerimiz vardı, onları da tek tek ziyaret ettik, ruhlarının şad olması için Allah’a dua ettik ve ahirette bizlere şefaatçi olmaları için Allah’a dua ettik. Yine aynı şekilde camilerdeki hocalarımızı ziyaret ettik, hayırlı dualarda bulunduk ve hayırlı dualarını aldık.” şeklinde konuştu.

“HÜDA PAR, halka hizmet eden belediye işçisini işten çıkarmayacak”
HÜDA PAR’ın belediyeyi kazanması halinde işçileri işten çıkaracağı türdeki iddialara cevap veren Turgut, “Görünen o ki, 30 Mart sabahı bu halk bize büyük bir sorumluluk yükleyecek. Bunun yanında kimi belediye çalışanları arasında yayılan bazı duyumlar alıyoruz. Kimileri HÜDA PAR başa geldiği zaman işçileri işten çıkaracak diyor, kimileri belediye personellerini işten çıkaracak diyor. Bizim belediyelerde çalışan kardeşlerimize nidamız budur. Biz geldiğimiz zaman, belediyede bu halkın hizmetinde çalışan işçiler elbette ki işlerine devam edecek, hatta şu anda haklarını alma konusunda mağduriyetler yaşadıklarından haberdarız. Haklarını alamadıklarını biliyoruz. Allah’ın izniyle haklarını almalarına vesile olacağız. Bunun yanında partizan anlayışıyla belediyede çalışıp, bu halka hiçbir hizmet vermeyip sadece bir şekilde kendini orada gösteren ve orada nemalanan, orada hakkı olmadığı halde maaş alanlara sesleniyoruz, HÜDA PAR olarak geldiğimiz zaman kesinlikle bu kul hakkının yenmesine müsaade etmeyeceğiz. Ve bunun önünü kapatacağız, net bir şekilde bilinsin.” diyerek vurguladı. 

(İLKHA)