BURSA - Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin düzenlediği 3. Bursa Eğitim Günleri Sempozyumu, Bursa Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapıldı.

 

Ana temasının ‘Acil Tıbbi Yaklaşımlar’ olarak belirlendiği sempozyumun açılış törenine, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Kamu Hasteneleri Birliği Genel Sekreteri Yavuz Baştuğ, Uludağ Üniversitesi Rektörü Kamil Dilek, Orhangazi Üniversitesi Rektörü Recep İleri, İl Sağlık Müdür Vekili Hakan Baş, İl Halk Sağlığı Müdürü Resul Özbek ile çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

 

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Sağlık Bakanlığı Acil Tıbbi Hizmetler Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Coşkun, Türkiye'de acil sağlık hizmetlerinin organizasyonu, mevcut sorunlar ve çözüm yolları hakkında bilgi verirken eğitim günlerine gösterilen ilgiden memnuniyet duyduklarını söyledi.

 

“Acillerde yaşanan problemlere bir an önce çözüm bulunmalıdır”

Türkiye'nin son 10 yılda büyük bir değişim ve dönüşüm içinde olduğunu belirten Bursa Valisi Münir Karaloğlu, sağlık alanında yaşanan değişimin ülke olarak herkesi mutlu ettiğini söyledi. Özellikle acil sağlık hizmetlerinin daha da gelişmesi gerektiğini ifade eden Karaloğlu, "Acillerde yaşanan problemlere bir an önce çözüm bulunmalıdır. Bugün burada tartışılacak bu konu çözüm mahiyetinde önem arz edecektir" dedi.

 

“Türkiye’de 1 yılda 90 milyon acil müracaatı yapıldı”

Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Karadağ da, eğitim ve araştırma faaliyetlerinin, çağdaş düzeyde uzman yetiştirmek olduğuna dikkat çekti.

 

Eğitim faaliyetlerinin 3 yılı için genel bir değerlendirme yapan Karadağ, 76 milyon nüfusu olan Türkiye’de 1 yılda 90 milyon acil müracaatının şaşırtıcı olduğunu söyledi. Karadağ, "Bursa'da, sadece Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 2013 yılında 705 bin 66 kişinin acil servise müracaat etmesi bu soruna acil çözüm bulunması gerektiğini mesajını vermektedir ve sempozyumda bu konu enine boyuna tartışılacaktır" diye konuştu.

 

Alanında uzman konuşmacıların katılımı ile gerçekleşen sempozyumda konuşan Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Yavuz Baştuğ, “Sağlık hizmetlerinin yürütülmesinin yanında güncel tıbbi gelişmeleri takip etmek ve bu gelişmeleri farklı uzmanlık branşları ile paylaşmak için genel tıbbi konularla ilki 2012 yılında başlatılan 1. Bursa Eğitim Günlerini, “obezite” konusunda Şubat 2013’te gerçekleştirilen 2. Bursa Eğitim Günleri takip etti” dedi.

 

Son dönemde sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet konusunun da sempozyumda yasal mevzuat açısından tartışılacağını söyleyen Baştuğ, “Kendi içinde farklı öncelik ve özellikleri olan ve yoğun hasta başvurusunun yaşandığı acil tıp alanında bu eğitimlerden yararlanan daha bilgili ve daha donanımlı kişilerin hizmet vermesi, hastalarımız açısından da yine büyük bir kazanç vesilesi olacaktır” şeklinde konuştu. (Veysi Siyah - İLKHA)