AĞRI – Ağrı’da  Vali Konağı Caddesi üzerinde bulunan elektronik cihaz satan iş yerini gece vakti su borusunun patlaması nedeniyle  su bastı. İşyeri sahibi Hüseyin Kocabey, ‘Olay üzerine belediyenin İtfaiye Müdürlüğünü aramamıza rağmen hafta sonu çalışmıyoruz diyerek bizi sorunumuzla baş başa bıraktılar.’ diyerek vurdum duymazlığa tepki gösterdi.

 

Saat 08.00 sıralarında iş yerini  açmak için iş yerin gittiğini  söyleyen Hüseyin Kocabey, “ İş yerimin su bastığını gördüm. Hemen itfaiyeyi aradım fakat bana, ‘ Şuanda çavuş olmadığı için gelemiyoruz’ dediler. İş yerimiz sigortalıdır. Sigortanın iş görebilmesi için itfaiyenin rapor tutması gerekir. Fakat iki saattir kimi arıyorsak hafta sonu çalışmıyoruz dediler.”  İfadelerine yer verdi.

 

İşyeri sahibi Hüseyin Kocabay daha sonra,” Su nedeniyle elektrik kablo ve prizler su altıda kaldı. Har hangi bir kısa devre ile dükkânım su baskının üzerine birde yanabilirdi. Elektrik dağıtım şirketini aradım onlarda itfaiyenin öne sürdüğü bahaneleri sürdüler. Dolaysıyla bu mağduriyetim üzerine beni bir daha mağdur ettiler.” İfadelerini kaydetti. (Hasan Özbay - İLKHA)