MARDİN - Kızıltepe(Qoser) ilçe merkezi ve Dikmen beldesinde dün akşam BDP’liler tarafından HÜDA PAR afişlerine yapılan saldırıyla ilgili HÜDA-PAR Kızıltepe İlçe Teşkilat Başkanı Burhan Aydın bir basın açıklaması yaptı.

 Belediyeye ait kepçeyle HÜDA PAR flamalarını indirip BDP’nin flamalarını astılar

BDP’lilerin Dikmen Belediyesi’ne ait kepçeyle HÜDA PAR’a ait flamalarını indirip yerine kendi flamalarını astıklarını söyleyen Başkan Aydın, “  Dikmen beldesinde belde teşkilatı ve belediye meclis adayı bulunan Hür Dava Partisi akşam namazından sonra belde girişine HÜDA PAR bayraklarını astılar. Bayrakların asımından sonra 30 kişilik BDP’li bir grup sloganlar eşliğinde  3 HÜDA PAR  üyesine  sözlü saldırıda bulundu.  Özelikle HÜDA PAR üyelerine bayrakların indirmesini istediler. Ancak HÜDA PAR üyeleri belde teşkilatlarının olduğunu ve belde de Kızıltepe meclis belediye adaylarının bulunduğunu dolayısıyla bunun doğal haklarının olduğunu söylediler. Belde halkının da araya girmesi ile tartışma yatıştırılırken iki taraf dağıldıktan sonra, BDP’liler Dikmen  Belediyesi’ne ait kepçeyle HÜDA PAR’a ait bayrakları indirip yerine kendi bayraklarını astılar.” ifadelerini belirtti.  

 “HÜDA PAR’ın flamasını indiren BDP’lilerden biri sabıkalı hırsız çıktı”

Aynı gece içerisinde Kızıltepe çarşı merkezinde BDP li bir grubun afişlerini söktüğünü ifade eden Aydın, “Yine aynı gece saat 22.30 sıralarında Kızıltepe ilçesi Eski Kasaplar Çarşısı’nda asılı bulunan HÜDA PAR bayraklarına Bdp’li bir grup tarafından saldırı yapıldı. BDP’li grup HÜDA PAR bayraklarını indirdikleri sırada o esnada orada bulunan halk tarafından gruptan bir kişi yakalandı. Etrafta bulunan halkın şikâyeti üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri gencin üst aramasını yaparken üzerinde Abdullah Öcalan posteri ve BDP bayrağı çıkan A.Ö, isimli genç polis tarafından gözaltına alınıp karakola götürüldü.  Hırsızlıktan sabıkalı olan BDP’li gençten şikâyetçi olmamamız üzerine ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.” İfadelerini kullandı.

 “HÜDA PAR olarak sağduyulu davranmaya devam edeceğiz”

Açıklamanın sonunda Hür Dava Partisi olarak sağduyulu tavırlarını korumaya devam edeceklerini belirten Aydın, “ Toplumda oluşmuş huzur ortamı ile ilgili beklentilerin boşa çıkmaması ve ortamın bozulmaması için tüm fitne ve fesat girişimlerinin tüm halkımız tarafından ve özellikle sivil toplum kuruluşları tarafından dikkatle değerlendirilmelidir. Hür Dava Partisi olarak sağduyulu tavrımızı korumaya devam edeceğimizi tüm halkımızın bilmesini istiyoruz.” Şeklinde konuştu.  (Mehmet Aslan-İLKHA)