MARDİN – HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı Seyfettin Ağırman, İlçe Başkanı Halil Talayhan ve ilçe yöneticileri, Eğitim Bir Sen Nusaybin İlçe Temsilciliğini ziyaret etti.

 

Eğitim Bir Sen Nusaybin İlçe Temsilciliğine ziyarette bulunan HÜDA PAR heyeti, Eğitim Bir Sen temsilcisi Mehmet Zeki Can ve okul temsilcileri tarafından karşılandı.

 

Parti olarak siyaset yapmalarının amacı hem insani hem de İslami olduğunu dile getiren Ağırman, "Genelde partiler Ankara kökenli olur. Biz insanlarımızın bizi bizden bilmelerini istiyoruz. Bölgemizde halkımızın rahat bir nefes alabileceğine inanacağımız bir siyaset izliyoruz. Bizim derdimiz hiç kimseyle kavga etmek değil, tamamen hizmet etmektir. Yalan söylemeyeceğiz ve yapmayacağımız bir şeyi söylemeyeceğiz. Halkımız sırtında un çuvalı taşıyan Hz. Ömer’ler görecektir. " dedi.

 

HÜDA PAR'ın kendilerini ziyaret etmesinden dolayı memnuniyet duyduklarını ifade eden Eğitim Bir sen temsilcisi Mehmet Zeki Can, HÜDA PAR'ın demokratik zeminde siyaset yapmasının memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

 

Uzun yıllardır Türkiye’de yaşanan şiddet sorunlarına dikkat çeken Can, 30 yıla yakın bir süreden beri ülkenin yaşadığı şiddet sorunundan dolayı ülkenin kaynaklarının talan edildiğini, kardeşkanı akıtıldığını ve vatandaşların birçoğunun gerek bölgelerini gerekse ülkelerini terk etmek zorunda kaldığını, birlik ve beraberlik zeminin kaybolduğunu belirtti.

 

Can konuşmasına şöyle devam etti: “Böyle bir ortamda çözüm süreci devreye girmiş, sorunun bitmesi noktasında dünya görüşleri, ideolojiler ve hedefleri farklı toplum kesimlerinin büyük çoğunluğu ortak irade göstermiştir. İçeride ve dışarda ülkemizin istikrarını istemeyen odakların varlığı biliniyor. Bunlara rağmen Türkiye çözüm noktasındaki kararlığını devam ettirmeli, milli ve beraberliğin tahkimi için katılımcı, özgür ve sivil bir anayasa hazırlanmalıdır.

 

Çözüm süreci ile birlikte ülkemizin en büyük kazanımlarından birisi de HÜDA PAR' ın temsil ettiği camianın demokratik zeminde siyaset yapma iradesini göstermesi ve meşru yoldan iradeye talip olmasıdır. Bu demokratik kazanım desteklenmeli, cesaretlendirilmeli ve tüm vatandaşlarımızın hür iradelerinin sandığa yansıması için seçimlerin adil tarafsız ve güvenli bir ortamda yapılması için herkes üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmelidir." şeklinde konuştu. (Halil Akbalık – İLKHA)