DİYARBAKIR- Çınar İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre 2013 yılı hububat ve baklagiller destekleme ödemeleri için ikinci icmal bilgileri 24 şubat pazartesi askıya çıkarılacak.

 

28 Şubat 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar askı süresince çiftçiler icmal bilgilerine varsa itirazları dilekçe ile ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüğüne başvurabilecekler.

 

Çiftçiler askıya çıkan bu icmal bilgilerini kontrol edip bilgileri teyit etmek zorundalar. Aksi takdirde yaşanacak mağduriyetler telafi edilemeyecek. Askıdan indirilen icmal bilgileri komisyon kararı ile Ankara’ya gönderilecek, müteakiben 15-20 gün sonra ödemeler yapılacak.

 

Şu ana kadar 3 bin çiftçinin başvurduğu açıklamada TMO’ya ürünlerini yapan yaklaşık 250 çiftçiye ilk etapta ödeme yapıldığı, geriye kalan firma ve zahirecilere satan çiftçilerin ödemelerinin ise bu süreç sonunda yapılacağı ifade edildi.

Çiftçilerin mağduriyet yaşamamaları için mutlaka askıya çıkan bu bilgileri kontrol etmeleri gerektiğinin altı çizildi. (Vedat Aydın-İLKHA)