FRANSA- Ana sınıfında ders olarak okutulacak eşcinsellik derslerine karşı, JRE Okuldan Çekilme Günü Derneği kurucusu Farida Belghoul bir basın toplantısı düzenledi.

 Basın toplantısına Hiristiyan Demokrat Parti Başkanı Christine Boutin, çocuklar için kollektif sözcüsü Beatrice Bourge, Fransa İmamları Başkanı Ahmed Miktar, farklı camilerde başkanlık yapmış Mourad Salah, Müslüman yazar Albert Ali, entelektüel Nabil Ennasri, Doktor Ve Hemşireler Derneği Başkanı Jean-Pierre ve Alain Escada katıldı.

İlk önce söz alan Farida Belghoul, medyanın gerçekleri yansıtmadığını, bu nedenle böyle bir basın toplantısı düzenlediklerini açıklayarak. gelen basın mensuplarının bu nedenle davet edildikleini ve gerçekleri yansıtmaları gerektiğini söyledi.

 Bu hareketi kurduğunda yanlız bulunduğunu söyleyen Belghoul, dini ne olursa olsun, sosyal konumu ne olrusa olsun, tüm velileri bu konu hakkında duyarlı olmaya çağırdı.

 Hemen akabinde söz alan Hirıstiyan Demokrat Parti Başkanı Christine Boutin, söyle konuştu, ‘’ Yıllardır siyaset içindeyim, ve ilk defa 1995 yılında cinsiyet teorisini duyduğumda, bunun akıllı bir şey olmadığını görüyordum. Bu teori tüm dünyada uygulanmak isteniyor,’’dedi.

 Daha sonra söz alan Çocuklar İçin Kolektif Sözcüsü Beatrice Bourge, ‘’ 8-10 yıldır bu işte taahhüt ediyorum. Bu gün konuşma günü değil eylem günüdür. Farida Müslüman, ben ise katolikim, ve Farida’yı takdir ediyorum. Ancak bu gün ülkemizde bu konu hakkında yeteri kadar durulmuyor. Neden Fransız kilisesi bu konu üzerinde durmuyor. Eğer bir toplum en küçüklerini korumuyorsa barbarlaşıyor demektir. BM,UNESCO,DSÖ bağrında bunlar öğretiliyor” ifadelerine yer verdi.

 Daha sonra söz alan Fransa İmamları Başkanı Ahmed Miktar ise, “Burada bulunmam özel bir alanla alakalıdır. Bizler de bu konu hakkında kendimizi sorumlu gördük. Müslümanlara bir mesajım olacak, herşeyden önce araştırın ve aldığınız kararlar hakkında ne olduklarını bilin. Velilere diyor ki biz çocuklarımızın arkasındayız, Evde onlara öğretir ve onları eğitiriz.  Ama böyle değildir. Dinimize göre bir aile anne ve babadan oluşur. İnsanlıkta bir baba ve anneden olmuştur. Hep beraber hareket edelim. Hepimiz Allah’a aitiz ve çocuklarımız bize aittir. Peygamberimiz (S.A.V) bir hadiste,’’Çocuk ve malı ailesine aittir’’ diyor. Ülkemizin iyiliği için, İslam toplumu bu işe girişmeli,’’dedi.(Enes Suiçer- İLKHA)