DİYARBAKIR-Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker, Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından  15 donanımlı ambulansının hizmete konulması için düzenlenen tören katıldı.

 

Törene Bakan Eker’in yanısıra, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ve Diyarbakır Sağlık Müdürü Mehmet Sait Avar katıldı.

 

Sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesinin önemli bir hizmet olduğunu belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, “Kamu harcamaları bağlamında sağlık, eğitim, emniyet ve adalet alanına yüksek düzeyde bütçe ayırdık. Geçmişte sağlık hizmetlerinin ve sağlık alt yapısının yetersizliği sebebiyle insanların birçok problem yaşadığını biliyoruz. 15 ambulansın hizmete girmesi çalışmalarımıza büyük bir güç katacaktır. Geçmişte bu bölgelerdeki çeşitli hastanelerde değişik alanlarda hizmetler veriliyordu. Bu çalışmalar bugün daha nitelikli bir hale geldi. İlçelerde ve merkezdeki hastanelerimizin hizmet kalitelerinin arttırılması son derece önemlidir.” dedi.

 

Sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında vatandaşa her türlü olanakları sağladıklarını söyleyen Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç da, “İlimiz vatandaş odaklı sağlık hizmetini sunmakta yeni bir imkâna kavuşuyor. Sağlıkta dönüşüm son 10 yılda sağlık alanında yaşanan en önemli değişimlerden biridir. İlk yardım hizmeti için ambulans ekibimize 15 yeni ekipman katılıyor. Bunlar, Sağlık Bakanlığı ve İl Özel İdare’sinin katkılarıyla gerçekleşti.” ifadelerini kullandı.

 

Açılış töreninde kısa bir konuşma yapan Diyarbakır Sağlık Müdürü Mehmet Sait Avar ise, “2009 yılından bu yana Diyarbakır’da verilen ücretsiz sağlık hizmetlerimizden bin 195 hasta faydalandı. Ayrıca bölgemizde rahatsızlanan 180 vatandaşımız, ileri tedavi için ülkemizin değişik hastanelerine nakledilmiştir. Hizmete alacağımız ambulansların ilimize kazandırılmasında büyük katkıları olan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na teşekkürlerimizi iletiriz.” açıklamasını yaptı.

 

Bakan Eker, ambulansların özellikleri ile ilgili çeşitli bilgiler aldıktan sonra Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde yapılacak olan Sertifika Dağıtım Törenine katılmak için tören yerinden ayrıldı. (Hamza Adiyaman/M.Zeki Aygur-İLKHA)