MERSİN- Tarsus Belediyesi tarafından Kavaklı Mahallesine yapılan ve 7 ay önce temeli atılan cemevi ve kültür evi vatandaşların katılımıyla açıldı.

 

Açılış programı Hasan Klavuz ‘un Gülbang okuması ile başladı ve Hızır ve Hızı Cem’in önemini anlatması ile devam etti.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Alevi Kültür Derneği Tarsus Şube Başkanı Nasır Şerbet,“Belediyemiz tarafından Cem ve Kültür Evi 7 ay gibi kısa sürede bitirilerek, iç donatısıyla birlikte bizlere teslim edildi. Biz alevi dernekleri olarak Cem evi yapılması için belediyemizden bir arsa istedik. Belediyemiz Cem ve Kültür Evi’ni iç donamlılarını da tamamlayarak bizlere teslim etti.” dedi.

 

Programda konuşan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin  Kocamaz, “ Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları hepimiz biliyoruz. Bugün İslam aleminin perişanlığını, maalesef zavallı hale düştüğünü görerek içimiz kahroluyor. Müslüman alemi üzerinde oynanan oyunlarla insanların nasıl birbirine düşürüldüğünü, savaşsız sadece birbirine düşürerek, fitne sokarak insanların besmeleyle, Allah-u Ekber nidalarıyla nasıl boğazlandığını görüyoruz ve kahroluyoruz. İnşallah orada yaşanan zulüm ve insanlık dışı muameleler ülkemize sıçramaz. Çünkü ülkemizde de bizi aramıza nifak sokarak birbirimizden ayırmak isteyen bedhahlar geçmişten bu yana olmuştur, bundan sonra da olabilir.” şeklinde konuştu.

 

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir ise, “Sevgili canlar, bugün burada çok güzel bir mimarisi olan Cem Evi açıyoruz. Ben Türkiye’nin hemen hemen her yerini gezmiş olmama rağmen bugün burada gördüğüm bu binayı inanın hiçbir yerde göremedik. Hem gerek mimari projesi, içi, dışı hem kullanımı inanılmaz güzel olmuş. Ben huzurlarınızda belediye başkanıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından plaket töreni yapıldı. Dua ve kurban kesilerek açılışı yapılan Cem ve Kültür Evi’nin kapısında protokol üyeleri, güvercin uçurdular.(A. Hakim Kurt-İLKHA)