BİTLİS-Hür Dava Partisi(HÜDA PAR)Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun katılımıyla Bitlis’te gerçekleştirilen belediye başkan aday tanıtımı programına on binlerce kişi katıldı. Miting havasında geçen programda konuşan Yapıcıoğlu,  “Bu meydan bizleri görmezlikten gelenlere en büyük cevaptır.” dedi.

Hür Dava Partisi il teşkilatı tarafından düzenlenen aday tanıtım programına katılmak için Bitlis’e gelen Yapıcıoğlu’nu yüzlerce araçtan oluşan konvoy, şehrin girişinde karşıladı. Konvoy halinde şehir turu atan partililer, Hal Önü’ndeki parti binasının yakınındaki meydana giriş yaptı.

HÜDA PAR Genel Başkanını büyük çoşku ile karşılayan vatandaşlar miting alanına akın etti. Meydanda yer bulamayan vatandaşlar bağlı caddeleri hınca hınç doldurdu. Bir kısım vatandaş ise  programı evlerin damlarından takip etti.

“Üstad’ın mirasını yüklendik”

Kur’anı Kerim tilavetiyle başlayan programda coşkulu kalabalığa hitap eden Yapıcıoğlu, Üstad Bediuzzaman’ın, Şeyh Abdurrahman-ı Tağilerin, Gavsı Hizanların ve bu diyarda yetişen meşayiklerin bıraktığı mirası yüklendiklerini söyledi.

Yapıcıoğlu şöyle konuştu: “Bu meydanı dolduran kalabalık, coşku ve kardeşlik ruhu gösterdi ki, şeyh Şabettin’i şehit eden İttihat ve Terakki zihniyeti ebediyen tarihin çöplüğüne gömülmüştür. Bu coşku ve heyecan İttihat ve Terakki zihniyetinin uzantılarının da Bitlis’e asla ve asla kök sallayamayacağının göstergesidir.”

Referansımız İslamdır diyen tek partiyiz

HÜDA PAR’ın kuruluş amacına değinen Yapıcıoğlu, “Bizler kurulduğumuzda ne gerek vardı bu kadar parti varken sizler parti kurdunuz. Fakat kısa bir sürede teşkilatlarımızı tamamlayıp çalışmalara başlayınca Elhemdulillah  bunun gerekli olduğunu gördük. Bu meydanlara inen on binlerce aziz vatandaşımız  bu partinin kurulmasına ihtiyaç olduğunun en büyük kanıtıdır.

Bizler sözü eğip bükmeden, dolandırmadan ‘referansımız İslamdır’ dedik. Bu kadim coğrafyada İslam’ı referans alan bir İslami partiye ihtiyaç olduğu kanaatindeydik. Bu boşluğu doldurmak için kurulduk.  Bizim referansımız İslam ve Kuran’dır.  İnşallah 30 Mart akşamı bu heyecan ve coşkunuzu sandığa yansıtırsanız HÜDA PAR’ın gerçek adalet ve dürüst siyasetiyle nasıl bir hizmet sunulabileceğini göreceksiniz.” İfadelerini kullandı.

“Halkımızı maddi ve manevi olarak kalkındıracağız”

Hür kadrolar ile aziz halka nasıl  hizmet edeceklerini  dost-düşman herkese göstereceklerini ifade eden Yapıcığoğlu, “Bizler birileri gibi bir kaç oy ve birkaç belediye fazla alalım diye ehil olmayacak insanları aday göstermedik. Bizler dedik ki, ‘yanlış bir aday ile seçimi kazanacağımıza, doğru ve güvenli bir adayla seçimi kaybedelim’ dedik.

Bizler makam ve koltuk sevdalısı değiliz. Bilakis hak yolda halkımıza hizmet etme sevdalısıyız. İnşallah bu halkımızı maddi ve manevi olarak kalkındırmak için çalışacağız.” İfadelerini kullandı.

“Bu meydan bizleri görmemezlikten gelenlere en büyük cevaptır”

Hiçbir partinin alternatifi olmadıklarının altını çizen  Yapıcıoğlu, “Bizlere ‘A partisinin veya B partisinin oylarını alacaksınız’ diyorlar. Bizde diyoruz ki, bizler bu halkın oylarını alacağız. Belki arkamızda zengin iş adamları olmayabilir, sesimizin borazanlığını yapan medya gücümüz olmayabilir. Ama şu Bitlis’teki Meydanı dolduran bu kalabalık, bizleri görmemezlikten gelenlere en büyük cevabı veriyordur.” şeklinde konuştu.

“Bitlis şahittir bizler Allah’ı ve Resulünü(Sav) anlattık”

Yapıcıoğlu’nun konuşmasından sonra HÜDA PAR Bitlis Belediye Başkan Adayı Cengiz Karakaya kalabalığa hitap etti. Karakaya şöyle konuştu: “5 aydan bu yana başladığımız seçim çalışmasında kapısını çaldığımızda hiç tereddüt etmeden kapısını bize açan ve bizi misafir eden Bitlis’in izzetli ve şerefli halkını kutluyorum.

Bu halkımız şahittir ki, çaldığımız her kapıda içeri girdiğimizde Allah’ı anlattık. Peygamberini anlattık onun güzide ashabını anlattık. Onların davasını ve misyonunu anlattık. Bizler kendimizi tanıttık. Hiçbir partinin ne lehinde ne de aleyhinde konuşmadık. Bunu ahlaki de bulmadık.  Bizler sadece ve sadece davamız olan İslam’ı anlattık. Onun için bizler kazanmışız.” ifadesini kullandı.

Mitingin ardın seçim konvoyu tekbirlerle şehir dışına kadar uğurlandı. Katılan kalabalık ve halkın teveccühü nedeniyle  trafik bir süreliğine kilitlendi. Vatandaşları caddelerde yürümekte zorluklar yaşadı.

(Şükrü Tontaş-İLKHA)

<< Geri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 İleri >>
Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu`nun katılımıyla Bitlis`te düzenlenen programa on binlerce kişi katıldı.

 

<< Geri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 İleri >>