İSTANBUL -  Gazeteci Yazar Hakan Albayrak Başakşehir Söyleşileri’nin konuğu oldu.  ‘30 Ekim 1918, Ümmeti Muhammed’in ilk defa düşmana teslim olduğu gündür, büyük bir kâbustur” diyen Albayrak, ‘Ülkenize ve Ümmete sahip çıkın!” dedi. 

Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi`nde (BES) gerçekleşen söyleşiye, İmam Hatip okulunu çok beğendiğini dile getirerek başlayan Bayraktar, beğenisini ‘Buradan bir medeniyet doğar sözleriyle’ aktardı.

Albayrak sözlerine Mondros Ateşkes Antlaşması`nın imzalandığı 30 Ekim 1918 tarihinin önemini anlatarak sürdürdü: “30 Ekim 1918, Ümmeti Muhammed’in ilk defa düşmana teslim olduğu gündür, büyük bir kâbustur. Bu tarihten itibaren İslam dünyası halifesiz kaldı ve buna rağmen Ümmet olmayı hiçbir zaman bırakmadı. Batı Müslümanları fiziki sınırlarla ayırırken, psikolojik sınırlarla da ayırmıştır. Bu tarihten itibaren İslam ülkeleri kendilerini aynada seyretti hayran kaldı, kardeşlerini hor gördü.” 

Türkiye’nin düşmanları; Yunanistan, Ermenistan idi.  20 Ekim 1991 tarihi de Türkiye’nin özüne dönmesi için geri sayımın başladığı tarih oldu diyen Albayrak, Türkiye’nin son dönem iç ve dış politikasında ki değişimi şöyle anlattı: “İslam coğrafyası Türkiye’yi İslam’ın değerlerine sahip çıktığı için sevmektedir, kendilerine idol olarak gördükleri için sevmektedirler. İslam Coğrafyası Türkiye Kudüs için bir damla kan vermedi diye düşünürken, Mavi Marmara ile o kan fiziki ve manevi anlamda akmış oldu. Çünkü kan samimidir. O kan zihinlerdeki Türkiye ile ilgili tereddütleri de silip süpürmüştür. Yükselen Türkiye, Ümmet’e iyimserlik ve mücadele aşılamaktadır. Türkiye Müslümanların sığınabileceği bir liman olmuştur.” 

Ülkenize ve Ümmete sahip çıkın
Türkiye’nin dünya siyasetinde artık aktif bir aktör olduğunu söyleyen yazar, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Dünya son şeytanlarını toplamış son gayretini göstermektedir. Türkiye bunu da atlatabilirse insanlığın şefkatli fedaisi olacaktır. Bu nedenle ülkenize ve Ümmet’e sahip çıkın.”  (Muhammed Durmaz - İLKHA)