BİNGÖL- 2014-2015 öğretim yılı için Bingöl Bilim ve Sanat Merkezine alınacak üstün yetenekli öğrencilerin özelikleri ve ihtiyaçlarına yönelik bilgilendirme toplantısı özel eğitim ve rehberlik hizmetlerinden sorumlu Şube Müdürü Cevdet Ataoğlu başkanlığında, Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Mahmut Yılmaz, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Mutallip Gölcüklü, Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Masum Avcı RAM Müdür Yardımcısı İzzet Argun ve İlimiz ilkokullarında görev yapan 4. Sınıf Öğretmenlerinin katılımıyla Bingöl Fen Lisesi toplantı salonunda yapıldı.
İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cevdet Ataoğlu bilgilendirme toplantısında yaptığı açılış konuşmasında, “ Yeteneği ve yetersizliği olanlar, özel eğitime ihtiyaç duyarlar. İlimizde ilk olarak 2013-2014 öğretim yılında üstün yetenekli 20 öğrencimiz Bilim ve Sanat Merkezinde destek eğitimine alınmış, 2014-2015 öğretim yılı içinde genel zihinsel yetenek ve resim ve müzik alanlarında yaklaşık 30 üstün yetenekli öğrencimiz ise, Bilim ve Sanat Merkezinde destek eğitimine alınacaktır. Üstün yetenekli öğrencilerimiz bu yıl itibarıyla, İlkokulların 4. Sınıfta okuyan öğrenciler arasından seçilecektir. Üstün yetenekli öğrenci seçiminde siz 4. sınıf öğretmenlerinin de sorumluluğu olacaktır. Aday gösterilen öğrencileri seçerken duygusal davranılmamalı, öğrencilerin içinde bulunduğu gelişim dönemi ve bireysel özellikleri dikkate alınmalıdır. 4. Sınıf öğretmenleri olarak üstün yetenekli öğrencileri seçerken velilerle ve rehber öğretmenlerle iletişim içerisinde olun. Örneğin müzik alanında çok yetenekli bir öğrenci var, ancak bu özelliğini sınıfta belli etmeyebilir. Bu nedenle bu süreçte veli katılımı olmalıdır.’’dedi.
Üstün yetenekli öğrencilerinin, okullarında görecekleri eğitimin yanında, destek eğitimlerini Bilim ve Sanat Merkezlerinde alacaklarını ifade eden Ataoğlu, ‘’ Bilim ve Sanat Merkezlerinin kuruluş amacı üstün yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamaktır. Bilim Sanat Merkezlerinde öğrencilerin yaratıcı ve üretici düşünme yetenekleri geliştirilir. Öğrencilere öğrenme araştırma problem çözme ve bağımsız karar verme becerileri kazandırılır. 2012 yılından bu yana özel eğitim ve rehberlik hizmetlerinden sorumlu bir yönetici olarak gördüğüm, ülkemizde son on yılda eğitim alanında, özellikle özel eğitim ve rehberlik hizmetlerinde önemli yenilikler olmuştur. Ülkemizde olan bu yeniliklerin etkileri ilimizde de görülmüştür. İlimiz yapılacak bütün yeniliklere layıktır.’’ ifadelerini kullandı.
2012-2013 öğretim yılında orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli öğrencilerin gideceği Özel Eğitim Uygulama Merkezi açıldığını belirten Ataoğlu sözlerini şöyle tamamladı: ‘’Hizmet binasının geçici kabulünün yapılmasıyla, bu yıl Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi de açılacaktır. En uzak köyde özel eğitime ihtiyaç duyan bir öğrenci de olsa taşıması yapılmaktadır. Bilim ve Sanat Merkezi, 2012-2013 öğretim yılında açılmıştır. Hizmet binası yetersizdir. inşallah düşünülen Bilim ve Sanat Merkezi hizmet binası da bir an önce yapılır.’’
Toplantı, Bilim Ve Sanat Merkezi Müdürü Mahmut Yılmaz’ın sunumu ve RAM Müdürü Mutallip Gölcüklü’ nün açıklamalarının ardından sona erdi. (Nihat Kanat-İLKHA)