BİNGÖL - Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesince hakkında tutuklama kararı çıkarılan Hizbullah Davası hükümlüsü Abdullah Becerikli çalıştığı işyerinde polisler tarafından gözaltına alındı. Daha sonra, Adliyeye çıkarılan Becerikli, cezaevine konuldu
Bingöl Merkezde çalıştığı bir işyerinden polis tarafından alınan Becerikli, savcılığa çıkartılarak, gerekli işlemlerinin yapılmasının ardından Bingöl M Tipi zindanına gönderildi.

 

Becerikli’nin tutuklanmasını zulüm olarak değerlendiren yakınlarından Ö.A, "İslami yaşantısından başka bir suçu olmayan bu gibi dindar insanların yakalanıp, zindana atılması büyük bir zülümdür. Bunun hesabını kim verecek? Allah’ın huzurunda yaptığınız bu zulümlerin hesabını nasıl vereceksiniz? Barış süreci adı altında Ergenekoncu ve darbeciler, serbest bırakılırken, dindar insanların hala tutuklanmaya devam edilmesi çifte standarttır. Bu toplumun ihyası ve iyiliği için çalışan böylesi zararsız insanlar halen cezaevlerine ve zindanlara atılıyorsa bu ülkede halen darbeci zihniyetin bir şekilde etkisi varlığını devam ettiriyor demektir." dedi.

 

Becerikli’nin tutuklanmasıyla ilgili bilgi verilmediğini ifade eden Ö.A, "Polis ve adli merciler yakınımızın tutuklanmasıyla ilgili bir bilgide vermediler. Oysa Abdullah Becerikli 3 yıldır sigortalı çalışıyordu. Bir yere kaçtığı da yoktu. Çevresi tarafından sevilen bir kişiliğe sahipti. Zaten bu ülkede mağdur edilenler hep dindar insanlardır. Bu mağduriyetlerin giderilmesini istiyoruz. Bu ülkenin zindanlarında nice mağdur suçsuz insan yatıyor. Dileğimiz bu suçsuz insanların biran önce bırakılarak ailelerine kavuşmalarıdır." şeklinde konuştu. (İLKHA)