BURSA - AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Önder Matlı, Bursa’nın ilçe ve köylerinde yürütülen projelerdeki son durumu aktardı.

 

Matlı, açıklamasında şunları kaydetti: “Karacabey İlçemizde 22 Temmuz 2013’te ön yeterlilik ihalesi yapılan Yeşildere Barajının 7 Şubat 2014 itibariyle nihai fiyat ihalesi gerçekleştirilmiş olup şu anda ihale değerlendirme süreci devam etmektedir. İhale sürecinin de sonuçlanmasıyla inşaatın 3 yıl içinde tamamlanması planlanmaktadır. Ayrıca Gölecik Barajımızın da proje süreci devam etmektedir.”

 

Matlı, Mustafakemalpaşa İlçesinde yürütülmekte olan iki adet arazi toplulaştırma projesine ilişkin ise “Bunlardan birincisi Mustafakemalpaşa Güllüce Sulaması olup, sulama şebekesi ile arazi toplulaştırma işlemi farklı iki yüklenici tarafından, ikincisi ise Boğazköy Barajı ve Sulaması olup, sulama şebekesi ve arazi toplulaştırması aynı yüklenici tarafından yürütülmektedir.” ifadesini kullandı.  

 

Karacabey ve Mustafakemalpaşa köylerindeki arazilerin tarım sulamasına büyük ferahlık getireceğini ifade eden Matlı, bölge tarımının daha da gelişmesi için hız kesmeden çalışmaya devam edeceklerini söyledi. (Veysi Siyah - İLKHA)