BATMAN - Edinilen bilgiye göre, Ali Tevşo Pazarı’nda bulunan 3 işyerinde dün saat 04.30 sıralarında sebebi bilinmeyen nedenden dolayı yangın çıktı. Yangında 3 işyeri tamamen yandı. Yangın nedeniyle yanan işyerlerine bitişik 2 işyeri de yangından zarar gördü. Yangının kısa sürede tüm işyerlerine sıçraması yüzünden tamamıyla yanan üç işyerinde yaklaşık 50 bin TL civarında maddi hasar oluştu.
Yangını gören çevre sakinleri, hemen iftaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına zamanında müdahale ederek yangının daha da büyümesini önledi.

Sabah saatlerinde yangının işyerlerini küle çevirdiğini gören işyeri sahipleri, adeta neye uğradığını şaşırdı. Yangında işyerlerindeki malzemelerin yanı sıra borç defterlerinin de kül olduğu öğrenildi. 

Yangının geçim kaynaklarını küle çevirmesi nedeniyle neye uğradıklarını şaşırdığını söyleyen işyeri sahiplerinden Yahya Yıkıcı, “Babamla birlikte burayı işletiyoruz. Peynir, zeytin, kuruyemiş satıyoruz. Mağduruz 25-30 bin TL zararımız var. İşte dükkanın hali ortada. Bizlere yardımcı olunmasını istiyoruz.” dedi. 

Kemal Onuç adlı esnaf ise, “Bu sbah 4-5 civarında yangın çıkmış. Yaklaşık 10 bin TL zararımız var. Yangının nedeni belli değil. Ne olduğunu bilmiyoruz. Peynir, zeytin, kuruyemiş ne varsa yandı. Dükkanda bir şey kalmadı. Tek geçim kaynağımız bu dükkandı,  o da yandı.” şeklinde konuştu.   (M.Fatih Akgül - İLKHA)