MARDİN- 2013 yılı Eğitim ve öğretim yılında yapılan ortak sınavların  açıklanan istatistiklerinde, Mardin bölgesindeki ilçeler arasında Midyat ikinci sırada yer aldı.

Ortak Sınav sonuçları istatistiklerini değerlendirmek amacıyla Kaymakamlık konferans salonunda Midyat Kaymakam Oğuzhan Bingöl başkanlığında düzenlenen toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Şube Müdürleri ile  merkez ve belde okul müdürleri katıldı.

"İl Birincisi Midyat`tan çıkarsa otomobil hediye edeceğiz"
Toplantıda yaptığı konuşmada,  eğitimcilere başarılarından dolayı teşekkür ederek başlayan Kaymakam Bingöl, memurların tayin isteklerinde tercih ettikleri bir Midyat hedeflediklerini belirterek, “ Başarı gösteren idarecilerimizi ödüllendireceğiz. Mardin başarı sıralamasına giren öğrencimiz olursa otomobil sözü verdik. İl birincisi Midyat’tan çıkarsa otomobil hediye edeceğiz.” sözünü verdi. 

"Öğretmen evi okey oynama yeri olmaktan çıkarılmalıdır"
Kaymakam Bingöl konuşmasının devamında, “Sosyal yapıyı destekleyecek dersler konusunda öğretmenin daha cömert olmasını bekliyoruz. Sadece sivrilenlerin ödül aldığı bir eğitim istemiyoruz. Genel başarının artması önemli. Öğretmenlerin standartları hayalimdekinden çok uzak. Öğretmenevinde eğitimin sorunlarının tartışılmadığı bir ilçe hayalimden çok uzaktır.

Öğretmen evi okey oynama yeri olmaktan çıkarılmalıdır.
Türkiye’nin her evine ulaşan iki kurum vardır. Biri diyanet biri ise Milli Eğitimdir. Vatandaşa ulaşamazsanız, adaleti devlet yerine başkaları sağlar. Bir ailede sorunlu bir çocuk olduğu zaman, ailenin yaşam felsefesi yok olur. Efeler köyünde yaşamak bir maliyettir buna kendi sorumsuzluğumuzu eklemeyelim. “ dedi.  (M. Sait Başaran-İLKHA)