VAN - Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez ve Taşra Buluşmaları Bağlamında Erciş Bakım Rehabilitasyon Merkezini ziyaret eden Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Osman Aydın, çalışan personele Sevgi, ‘Saygı ve Sabır’ konulu seminer verdi.

 

Konuşmasında Sevginin öneminden bahseden Aydın, “Hayatımızda şu üç unsurun, Sevgi, Saygı ve Sabır kavramlarının yer alması gerekir. Sevgiyi doğaya insana tabiata tüm varlık âlemine yansıtmamız gerekir.  Mutluluğun kaynağı bu üç ‘S’ den yani Sevgi, Saygı ve Sabır’dan geçer.” Dedi.

 

Bakım Rehabilitasyon Merkezinde kalan Engellilerin aile sevgisinden uzak olduğunu belirten Aydın, bu sevgiyi merkezin personeli tarafından tamamlanması gerektiğini, çalışanların bu hizmetlerinden dolayı büyük sevap sahibi olacaklarını belirterek, “Sizlere yaşamış olduğum bir anıyı anlatayım. Seksen yaşındaki bir ihtiyar amcaya hayatın mutluluk sırrı nedir diye sorduğumda, yaşlı amaca şu iki şeyin olması gerektiğini öğütledi; 1-Sabır, 2-Şükür’dür dedi. Sabır karşılaştığımız zorluklara karşı dayanabilme yetisi, şükür ise elinde bulunduğuyla kanaat etmektir. Herkesin bu yaşlı amcanın söylediği iki unsurdan ders alması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

Aydın, böylesi sabırlı ve kanaatkâr insanların bulunduğu kuruluşa seminer vermekten son derece mutlu oğlunu belirterek herkese teşekkür etti.

 

Erciş Bakım Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mustafa Bala, Osman Aydın'a yapmış olduğu bu ziyaretinden dolayı teşekkürlerini sunarak, herkesin bu seminerden birçok şey öğrendiğini ifade etti.  (Cihad Coşar – İLKHA)