İzin verilmemesine rağmen Kart`ın yakınları mezarı açtı. Yakınları Kart`ın ölüsünü gördükten sonra mezar yeniden kapattı.

Nusaybin`de yaşayan Hamit Kart, yaklaşık 40 gün önce yakalandığı kanser nedeniyle öldü. Kart, ilçenin Hacılar Mezarlığı`nda toprağa verildi. İddiaya göre Kart`ın bir çocuğu, rüyasında babasının kendisine, "Beni buradan çıkarın" dediğini yakınlarına anlattı. Rüya üzerine yakınları Kart`ın yakınları Cumhuriyet Savcılığı ile Nusaybin Belediyesi`ne başvurarak mezarın açılmasını izin istedi. Ancak, iki kurum da Hamit Kart`ın mezarının açılmasına izin vermedi.

Kart`ın yakınları bugün akşam saatlerinde izin verilmemesine rağmen mezarlığa giderek kazma ve küreklerle mezarı açtı. Meraklıların da topladığı mezarlıkta açılan mezarda Hamit Kart`ın ölüsünü kontrol eden yakınları yeniden mezarı kapatarak bölgeden uzaklaştı.

Hamit Kart`ın akrabası olan Şemdin Kurumaz, "Hamit, yaklaşık 40 önce öldü ve gömüldü. Ancak çocuklarından biri rüyasında gördüğü babasının kendisine, `Beni buradan çıkarın` dediğini söyledi. Bunun üzerine mezarın açılması için başvuru yapıldı ama açılması izin verilmedi. Ailesi de içlerinin rahat etmesi için gelip mezarı açtı. Hamit`in ölüsünü görüp, mezar yeniden kapattılar" dedi.

Olay yerine gelen polis ekipleri de mezarın kapatıldığı görünce, toplananlardan dağılmalarını istedi.
AA