BİNGÖL - Merkez Bahçelievler Mahallesinde oturan bazı vatandaşlar, kesilen çok yüklü su faturalarına tepki vererek, büyük bir mağduriyet yaşadıklarını söyledi. 

Mahalle sakinlerinin gelen yüksek faturalar nedeniyle mağdur olduklarını belirten Mahalle Muhtarı Hasan Voral, burada bir yanlışlık varsa Belediye yetkililerin biran önce bunu düzeltmesi gerektiğini söyledi.

Mahallelerinde su faturalarında yaşanan mağduriyetlere değinen Muhtar Varol,  "Mahallemizde bulunan 20-30’a yakın su abonenin su sayaçlarında anormal fiyatlar yansımış su faturalarına. Bu yanlışın biran önce düzeltilmesini istiyoruz. Su faturalarını yazan arkadaş ya acemidir. Ya da kasıtlı yapmıştır. Bu konuda yapılan yanlışların ve mağduriyetlerin giderilmesini talep istiyoruz.  Kimi vatandaşların su faturalarına 4 bin, kimilerinin bin 500 TL gibi yanlışlıklar yapılmış. Bir mahalleli arkadaşın önceki faturasında 100 TL borcu var, daha sonra gelen fatura bin TL`ye çıkmış.  Bu yapılan yanlış ve yaşanan mağduriyetlerin düzeltmesini istiyorum." ifadelerini kullandı.

Muhtar Varol, su faturaları konusunda dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, "Bu konuda vatandaş uyarılsın. Gerekirse suyu kesilsin. Fakat 100 TL borcu olanın bin ve daha fazla gelmesi normal bir durum değildir. Bazı arkadaşların su faturalarını düzenli bir şekilde ödemesine rağmen yine faturalar yüksek gelmiş." diye konuştu.  (Nihat Kanat - İLKHA)