KONYA - Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 4. Sınıf öğrencileri ‘İç Mimari Proje 7’ dersi kapsamında ‘Ekolojik ve Sürdürülebilir Mekân Tasarımı’ konulu projelerini ve Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencileri de ‘Temel Tasarım Öğrenci Çalışmaları’ adlı projelerinde ortaya koydukları eserlerini sergiledi. 

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’ndaki sergi açılışına Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Elmas, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rabia Köse Doğan, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. İlham Enveroğlu,  öğretim üyeleri, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

“Güzel sanatlar fakültesi üniversitemizin vitrinidir”
Serginin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, “Sanat denildiğinde insanın aklına vizyon, görüş ve ufuk geliyor. Sanat sadece bir şeyi yapmak ya da şekil vermek değildir. Sanatçı eserinde düşüncesini ortaya koymaktadır.  Sanat, insanların muhakeme yeteneğini, ufkunu ve olaylara farklı açılardan bakabilmelerini sağlar ve geliştirir. Objelere daha geniş açılardan bakabilme yetisi sanatçıların farklılıkları ortaya koymasını sağlar. Bu açıdan bakıldığında Güzel Sanatlar Fakültesi üniversitemizin vitrinidir. Bugün bu eserlerin ortaya çıkmasında ve sergilenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. 

Sergi, ekoloji ve sürdürülebilirlik temalı
Öğrencilerin sergiledikleri eserlerin ‘İç Mimari Proje 7’ dersi kapsamında gerçekleştirildiğini söyleyen projenin sorumlusu GSF İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rabia Köse Doğan, “Hızla gelişen ve değişen dünyada doğal kaynaklarımız tükeniyor. Ekoloji ve sürdürülebilirlik bizim temel kavramlarımız olmaya başladı. Gelecek nesillere doğal kaynaklarımızı iletebilmek için ‘İç mimari proje 7’ kapsamında 4’üncü sınıf öğrencilerimizle birlikte bu çalışmayı hazırladık.” İfadelerini kullandı. 

“Her şey hayal ve sezgi ile başlar”
İç Mimarlık ve Tasarım Bölümü ile Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencilerinin hazırladıkları ‘Temel Tasarım Öğrenci Çalışmaları’ konulu projenin sorumlusu GSF Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. İlham Enveroğlu ise,  “Etrafımızda gördüğümüz her şey önce hayal, sezgi ve tasavvur ile başlar. Sonra bu tasavvuru kâğıt, biçim ve renk kullanarak ürüne dönüştürürüz. Etrafımızda insan eliyle yapılmış olan her şey birer tasarımdır. Temel tasarım da bu tasarımı hayal etmenin ve içindeki mücevheri çıkarmanın metodudur. Bugün öğrencilerin çalışmalarının içinde ünlü tasarımcıları ve sanatçıları imrendirebilecek tasarımların olduğunu, hayatının 25 yılını araştırmaya ve sanata adamış biri olarak çok rahatlıkla söylüyorum. Öğrencilerimin ortaya koydukları bu ürünlerden gurur duyuyor ve öğrencilerimi tebrik ediyorum.” dedi. (İlyas Yavuz-İLKHA)