MERSİN- Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Bahar Salim adlı bir öğrencinin yurt yolunda geçirdiği trafik kazası nedeni ile hayatını kaybetmesinden sonra, rektörlük binasını işgal eden 121 öğrenci hakkında açılan adli ve idari davalar,  öğrenciler tarafından protesto edilmeye devam ediyor.

 

Öğrencilerden oluşan grup ellerinde ‘Soruşturmalar, baskılar bizi yıldıramaz’ yazılı pankart ile üniversite giriş kapısına gelerek burada, ‘Bu daha başlangıç, mücadeleye devam’, ‘Baskılar bizi yıldıramaz’ sloganları attı.

 

19 Aralık 2013’te rektörlük binasını işgal eden 121 öğrenci  için verilen adli ve idari soruşturma neticesinde okula alınmayan 27 öğrenci için, üniversite kapısı önünde bir basın açıklaması düzenlendi.

 

Basın açıklamasını öğrenciler adına okuyan Ece Güç, 2013-2014 eğitim döneminde üniversite yönetiminin ihmalkarlığından dolayı iki öğrencinin hayatını kaybettiğini ileri sürdü.

 

Geçen Aralık ayında felsefe bölümü 1. sınıf öğrencisi Bahar Salim, yurda giriş yolunda kaldırım olmaması nedeniyle karşıdan gelen aracın altında ezilerek yaşamını yitirdiğini hatırlatan Güç, bütün taleplerinin,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir  tarafından imzalanarak teminat altına alındığını söyledi.

 

Verilen sözlerden sonra 121 öğrenciye üniversite, 67 öğrenciye de valilik ve emniyet tarafından soruşturma açıldığını belirten Güç, 27 öğrencinin ders kayıtlarının bundan dolayı engellendiğini öne sürdü.

 

Basın açıklamasının ardından, Üniversite içerisinden gelen diğer bir grup ile birleşen öğrenciler, daha sonra Rektörlük binasına yürüdüler. Rektörlük binası önünde bekleyen grup adına üniversite yetkilisi ile görüşmek isteyen Emek ve Demokrasi Platformu yetkilileri, kimse ile görüşemeyince eylem sonra erdi.   (Osman Öksüz-İLKHA)