MALATYA - Malatya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Şükrü Özdemir, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, Malatya Devlet Hastanesinin 18.09.2013 tarihinden itibaren halka hizmet verdiğini hatırlatıldı.  Açıklamanın devamında, “Gelen bildirimler ve yapılan tespitlerden Merkez Kampüs (Yeni Hastane Binası) ve hizmet vermeye devam eden ek bina ve semt polikliniklerinde verilen hizmetler hakkında halkı ve kamuoyunun yeniden bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulduğu”  ifadelerine yer verildi.

 

Eski Malatya Devlet Hastanesi Merkez Kampüsü isminin ‘Fırat Semt Polikliniği’ ismiyle değiştirildiği belirtilen açıklamada, “Fırat Semt Polikliniğimizde(Eski Malatya Devlet Hastanesi Merkez Kampüsü) poliklinik hizmetleri ile laboratuvar ve röntgen görüntüleme hizmetlerinin verilmesine devam edilmektedir. (MR ve Tomografi Yeni Hastane binasında hizmet vermekle birlikte, burada muayene olan hastaların randevuları Fırat Semt Polikliniğinde verilmektedir.)” denildi.

 

Daha sonra şu ifadelere yer verildi: “Fırat Semt Polikliniğinde; Dâhiliye, Nöroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Beyin Cerrahi, Kardiyoloji, Kalp Damar Cerrahisi, KBB, Göğüs Cerrahi, Genel Cerrahi, Üroloji, Göz Hastalıkları, İntaniye, Fizik Tedavi, Cildiye, Kadın Doğum, Çocuk, Kardiyoloji, Psikiyatri branşlarında poliklinik hizmeti verilmektedir. (Poliklinik hizmeti verilen branş ve hekimlerin güncel çalışma listelerine 184 Merkezi Hastane Randevu Sistemi ve Hastanemizin http://www.malatyadh.gov.tr/ web adresinden ulaşılabilir.)”

 

Açıklamada, Beydağı Kampüsü Kadın Doğum, Çocuk ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi olarak hizmet vermeye devam edildiği ifadelerine yer verilerek,  “Ayrıca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları branşları vardiya (17-21 saatleri arasında) hizmetleri ve acil servis hizmetleri Beydağı Kampüsünde verilmektedir.”  İfadeleri kullanıldı.

 

Açıklamanın devamında daha sonra “Erişkin Acil Sağlık Hizmetleri Merkez Kampüste (Yeni Bina) Acil Tıp Uzmanlarıyla birlikte, Dâhiliye, Nöroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Beyin Cerrahi, Kardiyoloji, Kalp Damar Cerrahisi, KBB, Göğüs Cerrahi, Genel Cerrahi branşları tarafından 7 gün 24 saat verilmektedir.
Vardiya (17-21 saatleri arası) poliklinik hizmetleri; 15.11.2012 tarihinden itibaren Merkez Kampüste( Yeni Hastane Binası), Dâhiliye, Nöroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Beyin Cerrahi, Kardiyoloji, Kalp Damar Cerrahisi, KBB, Göğüs Cerrahi, Genel Cerrahi, Üroloji, Göz Hastalıkları, İntaniye, Göğüs Hastalıkları branşlarında verilmektedir” ifadelerine yer verdi. (Enis AĞIRBAŞ – İLKHA)