AĞRI- Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesi tarafından ‘şubat ayı şehadet ayı’ adıyla, Şubat ayında şehit edilen İslam şehitlerini anma amacıyla, dernek binasında bir program düzenlendi.

Katılanları çoğunluğunu  gençlerin oluşturduğu programa, konuşmacı olarak Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şube başkanı M.Ali Ortaç katıldı.

Konuşmasında, Türkiye’deki tevhidi inanca sahip Müslümanların, Şubat ayını şehitler ayı olarak kutladığını belirten Ortaç,” Sizler de Doğubayazıt Mustazaflar Cemiyeti Şubesi olarak, o aziz şehitleri Şubat ayında şehadet şerbetini içen şehitleri yad etmek adına, burada bir ‘Şehadet Gecesi‘ tertiplemişsiniz. Allah sizlerden razı olsun.Fitne kalkıp din yalnız Allah’ın oluncaya kadar onlarla şavaşınız ayeti var. Bu ayete biz Müslümanlar muhatabız. Bu ayete göre bir endişe taşımamız, bir gayret içerisinde olmamız, Allah tarafından istenmiştir. Yani yaşam şeklinin, Allah’a göre uyarlanması vazifesi bizden istenmiştir. Allah’ın istediği bu vazifeyi yerine getirmeye çalıştığımız zaman, biz şehirlerimizdeki insanların gönüllerini fethetmeye çalıştığımız zaman, haliyle gayr-i İslami güç odakları bunu kendilerine bir tehdit olarak algılayacaklardır. Tehdit olarak algılandığında, hemen o Müslümanların tevhidi sesini, ya zindanlara atarak kıstırmaya çalışırlar, veyahut bu Şubat ayında şehit olmuş şehit Hasan el-Benna gibi, şehit Seyyid Kutup gibi ve coğrafyamızdaki tüm şehitler gibi karanlık suikastlara kurban edilmektedir.” ifadelerini kullandı.

Resulullah döneminden şehadete dair örnekler veren Ortaç, “Hz. Yasir ve Hz. Sümeyye şehadeti tercih etmeyip müşriklerin kendilerinden istediği dinden dönüşü kabul etselerdi ve ölselerdi bu gün onlardan kimse söz etmeyecekti. Diğer Mekke’liler gibi, mezarları bile unutulacaktı. Ama bu gün Allah yolunda izzetli bir şekilde ölmeyi, zillet atında yaşamaya tercih eden yiğitlerden, o kahramanlardan gıptayla söz ediyoruz ve onlara özenmeye çalışıyoruz. İşte onun için onları anıyoruz. Müslüman, dünyada zafer kazanmak istiyorsa, şehadet arzusunu içinde taşımaları lazım. Şehadet duasını dilinden eksik etmemesi lazım” sözlerine ter verdi.

Ortaç konuşmasının  sonunda “Şehadet ile ölümü karıştırmamak gerekir. Şehadet ölüm değildir, ölümsüzlüktür. Ayette ‘Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz. Onlar diridirler fakat siz anlayamazsınız’ diyor. İşte şehadet ile ölümü birbirine karıştırmamalıyız. Hadislerden öğrendiğimiz kadarıyla, Şehidin şehadetten duyduğu acı ‘ biriniz bir çimciklemeden duyduğu acı kadar şehid şehadetten o kadar acı duyar’ şeklinde tarif edilmiştir. Başka bir hadiste ise ‘Şehidin şehid olduğu esnada, bir karıncanın ısırığı kadar bile acı duymaz’ buyurulmaktadır.“dedi.

Prıogram, Şehadetle ilgili seslendirilen ilahilerin ardından, yapılan dua ile sona erdi.

(Ramazan Zeren-İLKHA)