BATMAN – Askerlik yaparken birliklerinde şüpheli ölümle hayatlarını kaybettikleri iddia edilen askerlerin mağdur aileleri, Ankara’da toplanmaya hazırlanıyor.

 

Çocuklarının sağlam gittikleri birliklerinden, ölüm haberlerinin geldiğini kaydeden mağdur aileler, askerde ölen çocuklarının resmi şehit statüsüne alınmasını, şüpheli ölüm iddiaları için  de Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesinde bir araştırma komisyonun kurulmasını talep ediyor.

 

Konuyla ilgili kısa bir açıklama da bulunan Şeyhmus Özcan, “Bizim gibi evladını, kardeşini, abisini kaybeden aileler olarak sesimizi duyurmak için 2. kez Ankara'da toplanıp TBMM önünde basın açıklaması düzenleyeceğiz ve yakınlarımıza şehidlik verilmesi için mücadelemize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Öte yandan ülke genelindeki 50 mağdur aile 17 Şubat 2014 tarihinde TBMM'ye gidecek. Meclis önünde bir basın açıklaması yapacak olan  mağdur aileler; Türkiye'de şüpheli şekilde  intihar ettikleri iddia edilen tüm mağdur asker  anne-babalarını ve ailelerini 17 Şubat tarihinde TBMM önüne toplanmaları çağrısında bulundu. (Yasir Oğuz-İLKHA)