AĞRI – Hür Dava Partisi Ağrı İl Teşkilatı; Diyarbakır, Batman ve Mardin illerinde İslami sivil toplum kuruluşlarına yapılan saldırıları kınayan bir basın açıklaması yaptı.

Ağrı Belediye Başkan Adayı Burhan Aslan tarafından okunan basın açıklamasında; Şefkateli ve Yusufi-Der’e yapılan saldırıların zulüm üstüne zulüm olduğunun altı çizildi.

“Zulüm üstüne zulüm”

PKK liderinin yakalanmasının yıl dönümü bahane edilerek Mardin Kızıltepe Hür Dava Partisi ilçe binasına da molotof atıldığını kaydeden Burhan, “Kızıltepe Hür Dava Partisi ilçe binamıza molotoflu ve taşlı saldırı yapılmış, parti üye ve gönüllerimizin araçlarına maddi zarar vermişlerdir. BDP/PKK çevrelerinin bu hayır kurumlarına saldırıları yetmezmiş gibi, bir de polislerin Diyarbakır’da Yusufi-Der’e yapılan saldırıyı duyup olay yerine gelen dernek üye ve gönüllülerine saldırısı da, zulüm üstüne ayrı bir zulüm olmuştur.” İfadelerini kullandı.

“Allah bu yapılanları kabul etmeyecektir”

Yapılan saldırıları kamuoyunun vicdanlaraına havale ettiklerini ifade eden Burhan, “Bu mustazaf, Peygamber sevdalısı camianın, Devlet’ten ve PKK/BDP çevrelerinden uğradığı haksızlık ve saldırıları siz aziz halkımızın vicdanına havale ediyoruz. Buradan bu saldırıları yapanlara da sesleniyoruz. Aklınızı başınıza alın! Saldırdığınız insanlar, sizin dininizden ve sizin dilinizi konuşan hemşerilerinizdir. Bomba ve molotof attığınız, taşladığınız yerler İslami kurumlardır. Yaptığınız hataları halkımız görecek ve işlediğiniz günahları ise Allah affetmeyecektir. Gelin tevbe edin ve sizi İslami camiaya saldırtanların dediğini yapmaktan vazgeçin. “ dedi.

"Muhammedi camia gözünün gördüğü hiçbir şeyden korkmaz"

Bu saldırıların talimatını verenleri çok iyi bildiklerini belirten Burhan,  “Muhammedi camia, gözünün gördüğü hiç bir şeyden korkmaz. Hiç kimsenin Kürt halkının huzurunu bozmaya hakkı yoktur. Azda olsa oluşan bu huzur ortamını halkımıza çok görenleri Allah’a havale ediyoruz.” sözleri ile açıklamasına son verdi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)