DİYARBAKIR- Çermik Anadolu Lisesi’nde, İlçe Emniyet Amirliği trafik polisi komisyonu tarafından motosiklet sürücülerine eğitim ile ilgili bir seminer düzenledi.

 

Söz konusu seminerde, trafik kazalarının Türkiye’de yaralanmalara bağlı ölüm nedenlerinin ilk sırada yer aldığı belirtildi.

 

Seminerde motosiklet kazalarının tüm trafik kazalarının içindeki oranının ülkeden ülkeye, şehirden şehre değişiklik gösterse de motosiklet kazalarında yaralama olasılığı araba kazalarına göre çok daha yüksek olduğuna dikkat çekildi.

 

Seminerde daha sonra şu bilgilere yer verildi: “Araba kazalarında yaralanma oranı yüzde yirmi iken motosiklet kazalarında bu oran yüzde seksendir. Motosiklet sürücülerinin trafik kazalarında araç içinde olanlara oranla 16 kat daha fazla ölüm ve 4 kat daha fazla yaralanma riskine sahiptir. Araba kazalarında sürücü ve yolcu güvenliğini artıran çok sayıda donanım vardır. Kapı barları ve kaportası, emniyet kemerleri ve hava yastıkları gibi. Motosiklet’te ise en önemli koruma malzemesi koruma başlığıdır. Yine deri ceket, pantolon ve eldiven yanında uygun ayakkabılar ve koruma gözlükleri de önemlidir.”

 

Seminerde motosiklet kullanmanın altın kuralları, motosiklet kullanımında riskli davranışlar ve sonuçları, yağmurlu havada motosiklet sürüşü, motosiklet kazaları ve önlemleri gibi başlıklar altında bilgilendirmeler yapılarak , ”Sizlerin ve tüm çermik halkının katkıları ile birlikte önümüzdeki süreçte motosiklet sürücülerinin karışmış olduğu trafik kazalarını azaltmaktır. Ayrıca eğitilmiş motosiklet sürücüsü sayısını artırarak hem Diyarbakır ilimizde hem de ülkemizde örnek olacak sürücüler yetiştirmektir.” Denildi. ( Mehmet Akarsu – İLKHA )