DENİZLİ-  Denizli İrşad Der Şehitler ayı münasebetiyle  ‘Şehadet Gecesi’ programı düzenledi. Halkın yoğun katılım gösterdiği program Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programa konuşmacı olarak katılan ilahiyatçı yazar Mehmet Göktaş , günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada; Şehit, şehadet ve şehitliğin Allah’ın  katındaki önemine değindi.

‘Siz yeryüzünde Allah`ın şahitlerisiniz artık’
Göktaş, programda yaptığı konuşmada,  “Ey iman edenler, siz yeryüzünde Allah`ın şahitlerisiniz artık.” ayetini hatırlatarak, “ Burada şahit; Allah`ın şahitliğini ayakta tutan peygambersiz günlerin peygamberisiniz anlamında kullanılmıştır. Fıkıh kitaplarında 30 farklı yerde şehadetten bahsediliyor ama Allah katında da şehadetin mertebeleri vardır. Allah Kur`an-ı Kerim`de en üst makamdaki şehitlerden bahsederken; ‘Allah o müminlerden cennet karşılığında mallarını ve canlarını satın almıştır. ’diyor. Burada bir ticaretten bahsediliyor. Ticarette gönüllülük esastır. İşte Allah`a gönüllü olarak can vermek şehadetin en üst makamıdır.”  Dedi

‘Şehadet basit bir makam değildir’
Şehadet kavramını irdeleyen Göktaş konuşmasının devamında,  “ Onlar ki Rabbim işte malım işte canım işte her şeyim, ben sana veriyorum’ diyebiliyorsa bilelim ki şehadet öyle basit bir makam değildir. İfadelerini kullandı.

Göktaş, Mavi Marmara şehitlerinden Muhammet Furkan` ın ortaya çıkan not defterini hatırlatarak; ‘’Evet! İşte Muhammet Furkan` ın not defterini duymuşsunuzdur. Furkan oraya gelene kadar nelerden nelerden vazgeçmiş. Okulundan, ailesinden, doktorluğundan vesaire her şeyden vazgeçmiş, bu merhaleleri aşmış ve şehadete layık olmuştur.” Şeklinde konuştu.
Göktaş`ın konuşmasının ardından Grup Şüheda ve Grup İrşad İslam şehitleri üzerine yazılmış ilahileri seslendirerek izleyenlere duygulu anlar yaşattı.
Program okunan duanın ardından sona erdi. (Ahmet Tenşi-Ahmet Ural-İLKHA) 

<< Geri 1 2 3 4 5 İleri >>

 

<< Geri 1 2 3 4 5 İleri >>