HABER MRK- Hak ve Özgürlükler Platformu yaptığı basın açıklamasıyla, Batman’da dün akşam saatlerinde PKK/BDP’li bir grup tarafından Şefkat Eli Derneği’ne  yapılan bombalı saldırıyı kınadı

 

Yazılı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 

“Kan ve Barut kokusundan, insanların mağduriyeti üzerinden ve zulümden beslenen PKK/BDP çeteleri dün akşam yine bu halkın çocuklarının eliyle Batman’da İslami hizmetlerde bulunan, aynı zaman da Platformumuzun üyesi  olan  Şefkat Eli Derneği’ne taşlı molotoflu saldırıda bulundular. Saldırıda binanın alt katındaki dairenin camları kırıldı.

Daha dün Diyarbakır’da, yine bu halkın çocuklarına bomba yaptırırken, 13 yaşlarındaki iki çocuğun elinde patladı. Bu çocuklar ağır şekilde yaralandılar. Bu bombalarla ya bu şekilde çocuklarımız parçalatılıyor, ya da bu çocukların eliyle evlerimiz yakılıyor, halkımıza İslami ve insani hizmet veren kurumlarımız yakılıyor tahrip ediliyor, insanlarımız öldürülüyor.

Bu zihniyete sahip olanların insan ve insani değerlere düşman oldukları ortada iken, halkımız, çocuklarını ne zamana kadar bunlara yıkım malzemesi olarak teslim etmeye devam edecek. Anne ve babaların bu olanları görerek çocuklarını bunların elinden kurtarmalarını istiyoruz.

Hak ve Özgürlükler Platformu olarak saldırıya maruz kalan halkımıza geçmiş olsun diyor,  kurumlarımıza ve insanlarımıza karşı yapılan bu saldırıları ve saldırganları lanetliyoruz.”  (İLKHA)