BATMAN - 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı 2. dönem başı okul müdürleri değerlendirme toplantısı Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda yapıldı.

Değerlendirme toplantısına Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, Eğitim Denetmenleri Başkanı, Milli Eğitim Müdürü Yardımcıları, Şube Müdürleri, Ortaokul, İlkokul, Ana Okulu Müdürleri ve Merkeze bağlı köy okul müdürleri katıldı.

2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı 2. dönem başı okul müdürleri değerlendirme toplantısı Eğitim Denetmenleri Başkanı Abdulhakim Aslan ve Temel Eğitimden sorumlu Şube Müdürü Gönül Fırat birer konuşma yaptı. 

Yapılan konuşmaların ardından 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı 2. dönem başı okul müdürleri değerlendirme toplantısı Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa’nın konuşmasıyla devam etti. 

Eğitimin kalitesinin yükseltilmesi için uygulamalı eğitime önem ve ağırlık vermek gerektiğini belirten Akboğa, “Özellikle ilkokul ve ortaokullarda öğrencilerin sosyal, sportif, kültürel ve sanatsal açıdan geliştirecek aktivitelere ağırlık verilmesini istiyoruz. Okulların fiziki ve donatıları kadar asıl amacımız eğitimin niteliğini arttırmak olmalıdır. Batman Eğitim Çalıştayı kapsamında alınan karaları uygulamaya geçirmek için bir takım çalışmalar oluyor bunlardan biri de velilerle iletişimini güçlendirmektir. Okullarda görev yapan rehber öğretmenlerimizin öğrencilerle daha yoğun bir şekilde ilgilenmeleri, yapılan her çalışmayı raporlamalı ve atılması gereken adımların tavsiyesini yapmalı.” diye konuştu. 

2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı 2. Dönem başı okul müdürleri değerlendirme toplantısı okul müdürlerinin görüş ve önerileri ile devam etti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)