KONYA- Meram Tıp Fakültesinde hematoloji birimi binası açılışında yapılan basın toplantısında Başhekim Prof. Dr Hamdi Arbağ, Genel Pediatri Anabilim Dalı Başkanı Prof Dr. Rahmi Örs’de hazır bulundu.

 

Basın açıklamasını okuyan Çocuk Onkoloji Ve Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ümran Çalışkan, “Yeni çocuk hematoloji polikliniğimiz; 3 adet poliklinik, bir adet 9 yataklı transfizyon ünitesi, bir adet 12 kişilik kemoterapi uygulama odası, müdahale odası, kemoterapi hazırlama odası, bilimsel aktiviteler için bir adet seminer salonu içermekte olup, mevcut haliyle Türkiye'nin en modern sayılabilecek hematoloji polikliniklerinden biridir.                                                      

Yeni çocuk hematoloji servisimiz, 18 hasta kapasiteli olup, servis içinde müdahale odası, kemoterapi hazırlama odası, annelerin çocuklarına yemek hazırlayabilmeleri için mutfak dahil pek çok imkanı barındırmaktadır. Tüm senisin taban ve bütün duvarlarının antibakteriyel olacak şekilde boya ve malzeme kullanılarak yeniden düzenlenmiştir. Hasta odalarımız 2 kişiliktir. Ayrıca hasta odalarının içinde mikrobik havayı sürekli temizleyen bir dışa akım sisteminin de kurulması ile hastalara daha iyi hizmet verir konuma gelmiştir.” dedi.

 

Prof. Dr. Ümran Çalışkan sözlerinin devamında, ”Hematoloji bölümümüz, başta lösemiler olmak üzere her türlü habis hematolojik hastalıklar, bunun yanı sıra her türlü selim kan hastalıklarının da tanı ve tedavisi hususunda uzun yıllardır Konya ili ve yakın çevredeki illere hizmet veren tek hematoloji birimidir. Toplamda 300 metrekare inşaat alanına sahiptir. Yapı karkası çelik konstrüksiyon malzeme ile yapılmıştır. Yapının iç mimarisi sağlık bakanlığı mimari uygulama yönetmeliğine göre planlanarak yapılmıştır. Toplam inşaat maliyeti KDV dâhil 470 bin 230 TL’dir.

 

Prof. Dr. Çalışkan, sözlerinin arasında daha önce Ankara Tıp Fakültesinde görev yaptığını ve Kök hücre nakli için gelen çocuk hastaların yüzde 25’inin Konya’dan geldiğini belirtti.

 

Çalışkan’ın bu açıklamasına İlke Haber Ajansı muhabirinin, ”Gelen hastaların yüzde 25’nin Konya’dan olması bu hastalığın Konya’da çok yaygın olması anlamına mı geliyor? ”  sorusuna  verdiği cevapta,  “35 senedir Konya’da görev yapmaktayım diğer dallardaki öğretim üyeleriyle iletişim halindeyim. Sadece hematoloji değil diğer dallarda da Konya’da hem hastalık çeşidi hem de sayı olarak çok olduğunu tespit ettim. Bunun nedeni Konya’nın geniş bir alana sahip olması ve çevre illerden hastaların gelmesidir. Onun haricinde Konya’da olumsuz özel bir şartından dolayı kanserli hastaların çok olması anlamına getirmek doğru olmaz” ifadelerini kullandı.

 

Basın açıklamasını ardından Çocuk Onkoloji Ve Hematoloji Merkezi binasının açılışı yapıldı. (İlyas Yavuz-İLKHA)