BİNGÖL-Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Bingöl`e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, partisinin seçim irtibat bürosu açılışı ve aday tanıtım programına katıldı.
 
Türkiye`nin huzurunu bozmaya çalışanların olduğunu belirten Bakan Yılmaz, halkın duyarlı olması gerektiğini söyledi.
 
Son dönemde yaşanan olayların ardından yerel seçimlerin çok ötesinde bir anlam kazandığını belirten Bakan Yılmaz şunları söyledi: Türkiye`nin huzurunu bozmak için tuzak kurmak isteyenler var. Türkiye`nin geçtiği sürece baktığımız zaman 2014 yılı Türkiye`nin kader yılıdır. 2014`te yapılacak olan yerel seçim, Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve ardından gelecek genel seçimle Türkiye`nin belki 10 yılını, 20 yılını belirleyeceksiniz. 1990`lı yılları belirli bir yaşın üzerinde olan herkes hatırlıyor. Allah korusun bir daha o günlere dönmek istemiyoruz. Bunu yapmak isteyenler var. Bu bölgemizde yaşadığımız çözüm sürecini sabote etmek isteyenler var. İşte bu tuzakları bozmak için elimizde bir fırsat var. Halkın iradesi bütün bu güç odaklarının iradesinin üstündedir. Türkiye`nin dünyada geldiği gücü ve konumunu engellemek isteyenler var. Siz 30 Mart günü sandığa bu iradenizi yansıttığınız zaman göreceksiniz, o tuzakları yapanların başına oy sandıkları geçmiş olacak. En güzel dersi, en güzel cevabı vermiş olacaksınız.’’
 
‘’Bu bölge geçmişte uzun yıllar ihmal edildi’’
Bölgenin geçmişte uzun yıllar ihmal edildiğini söyleyen Bakan Yılmaz, "Edebiyat yaptılar edebiyat sloganları attılar, çoluk çocuğumuzu, gençliğimizi ideolojilerin peşinden koşturdular, Bingöllü gençler iş bulamadı, birçok insanımız Bingöl`ü terk etmek zorunda kaldı, birçok insanımız köylerden kente göç etmek zorunda kaldı. Fakat son 10 yılda bütün Türkiye olduğu gibi bu bölgemizde de yaraları sarmaya başladık. Bir taraftan geçmişin ihmallerini ortadan kaldırırken, geçmişin eksikliklerini tamamlarken, diğer taraftan da bugüne hizmet etmeye çalıştık." ifadelerini kullandı.
 
Yapılan konuşmaların ardından İl ilçe ve belde belediye başkan adaylarının tanıtımından sonra program sona erdi.(Nihat Kanat-İLKHA)