AĞRI- Doğubayazıt ilçesinde elektrik dağıtım şirketi olan Aras EDAŞ, taşeron uygulamalarıyla işten çıkartılan işçiler, Abdullah Baydar Caddesi üzerinde çadır kurarak haklarının iadesini talep ettiler. Hukuksuz uygulamalara maruz kalan işçileri, Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesi çadırlarında ziyaret ederek her konuda destekçileri olacaklarını belirttiler.
 
İşçiler, çadırı ziyaret eden Cemal Arvas başkanlığındaki  Mustazaflar Cemiyeti üyelerini memnuniyetle karşıladılar. İşçiler adına yapılan hukuksuz uygulamaları dile getiren Nuri Yıldız, “Şu ana kadar kıt imkânlar içerisinde memleketin hizmetini 35 kişilik kadroyla yürütmeye çalışırken, bile yeteri kadar hizmet  veremezken, yeni gelen taşeron firma bu kadroyu 20’ye indirmeye ve aynı zamanda çalışacak işçileri Doğubayazıt’tan değil de, dışarıdan istihdam etmeyi hedefliyor. Şu ana kadar olmadık bize mesuliyetler yükleyen taşeron şirket, elektrik borcu olan abonenin elektrik kesim işlerini bize yaptırarak, vatandaşlarla bizi karşı karşıya getiriyor.” dedi.
 
Bizim için oranın karanlıkta kalması önemli değil
Oluşan mağduriyetlerin giderilmesi hususunda Erzurum bölge koordinatörleriyle görüştüklerini belirten Yıldız “Dört işçi arkadaşla beraber temsili olarak Erzurum bölge koordinatörleriyle görüşmeye gittiğimizde, oradaki yetkililer bize ‘Oranın karanlıkta kalması, bizim için o kadar da önemli değil, Ağrı-Iğdır bölgesinde zaten zarar ediyoruz. Orada ne kadar kesinti olursa, biz o kadar kar ederiz’ ifadelerinin kullanıldığını belirttiler.
 
Yıldız, yeni uygulamaya göre akşam 18.00’den sonra hizmetin kesileceğine tepki göstererek, “OHAL döneminde bile sabahlara kadar hizmet verilirken, şu süreçte akşam saat 6’dan sonra nasıl hizmet kesilecek?” diye sitem etti.
 
Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt  Başkanı Cemal Arvas, bu tür uygulamaları zulüm diye nitelendirerek, size yapılan haksızlıklar karşısında her zaman camia olarak yanınızdayız. Yapacağınız basın açıklamaları, imza kampanyaları veya basın-yayın aracılığı ile yapacağınız tüm etkinliklerde sizlere destek vermeye hazırız” dedi. Bu uygulamalar ile işçilerin mağdur edilmesi halkında mağdur edilmesine yol açacağını belirten Arvas, “Sonuçta karanlıkta kalacak olanlar bizleriz. Elektrik kesintilerinde olabilecek her olumsuzluk bu kesintilere bağlı şeylerdir. Allah-u Teâlâ bir an önce bu zulmü bitirsin ve bizlere yardım etsin” dedi.
 
Dilek ve temennilerden sonra çadırdan ayrılan Mustazaflar Cemiyeti heyetini işçiler dışarıya kadar uğurladılar. (Ramazan Zeren-İLKHA)