BATMAN –Batman Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (Bey-Der), Orta Doğudaki gelişmelere dikkat çekmek amacıyla “İslam coğrafyasındaki direniş ve sorumluluklarımız” konulu panel düzenledi.

 

Yeni İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda saat 14.00’da başlayan panelde Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akbaş, AA Arapça Yayın Genel Koordinatörü Turan Kışlakçı ve Araştırmacı-Yazar Muharrem Güneş konuşmacı olarak katıldı.

 

Panele, Batman’daki bazı STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Bey-Der Yönetim Kurulu Başkanı Zeki İslamoğlu, “İslam çoğrafyasında ki zülumlerden artık arş-ı ala titriyor. Müslüman kardeşlerimize yapılan katliamlar insafa sığmıyor, vicdanlarımızı en derinden yaralıyor, yüreklerimizi parçalıyor. İnsanlıktan nasibini almamş diktatörler, kan içici vampirler gibi müslümanların kanlarını içmek için adeta yarışa girmişlerdir.” Dedi.

 

Açılış konuşmasının ardından Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akbaş, AA Arapça Yayın Genel Koordinatörü Turan Kışlakçı ve Araştırmacı-Yazar Muharrem Güneş, Orta Doğuda yaşanan sorunlara dikkat çektiler.(M.Fatih Akgül-İLKHA)