BATMAN - Batman Minibüs ve Otobüsçüler Odası, 8. Olağan Genel Kurulu İl Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleşiyor. Seçime iki liste halinde mevcut başkan Mehmet Tekin beyaz pusula ile rakibi Şeref Göymen sarı pusulayla seçime gitti.

 

699 seçmeni olan Batman Minibüs ve Otobüsçüler Odasında yaklaşık 500 civarında oy kullanılması bekleniyor. Saat 10.00’da başlayan kongreye gelen seçmenler, polisler tarafından üst araması yapıldıktan sonra içeri alındı.

 

Kongerede ilk olarak divanı seçimi yapıldı. Divan seçiminin ardından Minibüs ve Otobüsçüler Odasının 2010, 2011, 2012 ve 2013 yılı yönetim kurulunun faaliyet raporu, denetim kurulu faaliyet raporu ve gelir, gider tablosu okundu.

 

Gündem maddesinin görüşülmesinin ardından seçmenler, yeni yönetimin belirlenmesi için oy kullandı.

 

Burada kısa bir konuşma yapan Batman Minibüs ve Otobüsçüler Odasının mevcut başkanı Mehmet Tekin, kongrenin tüm seçmenlerine hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Kazandığımız takdirde Minibüsçülerimizin çıkarları doğrultusunda hareket edeceğiz. Alt meclis oluşturmayı düşünüyoruz. Amacımız, tüm kooperatiflerin temsilcilerini alıp bir meclis oluşturup yönetim ve meclisle beraber kararlar almaktır.” dedi.

 

Oy kullanımının saat 18.00’a kadar süreceği belirtildi. Oy kullanımının ardından yeni yönetim belirlenecek.(M.Fatih Akgül-İLKHA)