Doğu Anadolu Bölgesi`nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 25 dereceyle Ağrı`da ölçüldü.
 
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü`nden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölgede aralıklarla kar yağışı ve soğuk hava etkili oluyor.
 
Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ağrı`da 25, Ardahan`da 24, Kars`ta 23, Erzurum`da 15, Iğdır ve Erzincan`da 10 derece kaydedildi.
 
Günün en yüksek hava sıcaklıkları da Ardahan`da sıfırın altında 10, Kars ve Ağrı`da sıfırın altında 9, Erzurum`da sıfırın altında 5, Iğdır`da 4 ve Erzincan`da 6 derece tahmin ediliyor.
 
Soğuk hava nedeniyle bazı ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu. Belediye ekipleri, kar ve buzla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.
 
Kent merkezlerinde kar kalınlıkları Kars`ta 26, Ağrı`da 23, Ardahan`da 12, Erzurum`da 8, kayak merkezlerinde ise Konaklı`da 96, Cıbıltepe`de 50, Palandöken`de 45 santimetre ölçüldü.
Meteoroloji yetkilileri, bölgede kuvvetli don ve buzlanma olayına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulunarak, yer yer sis ve pusun görüş mesafesini önemli ölçüde düşürebileceğini bildirdi.