KONYA-Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Yönetim Kurulu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’yı makamında ziyaret etti.

 

TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz ve beraberindeki heyet, vakıf faaliyetleri hakkında Bakan Avcı’yı bilgilendirdi. Görüşmede TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz’ün yanısıra, Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya milletvekili Prof. Dr. Cem Zorlu, Yönetim Kurulu üyeleri Hıfsı Soydemir, Lokman Koyuncuoğlu, Fatih Özboyacı ve Mehmet Erdoğdu da hazır bulundu.Görüşmede, TİMAV’ın özellikle imam hatipler olmak üzere din eğitim ve öğretimi yapan kurumlar için bilgi, düşünce ve strateji üreten bir kurum olarak hizmet ettiğini vurgulayan Ecevit Öksüz, ilgili kişi, kurum ve kuruluşlarla çalışmalarının sonuçlarını paylaşarak din eğitimi ve öğretiminin nitelik ve nicelik olarak gelişmesi için çalıştıklarını ifade etti.

 

İmam hatiplerin sorunları ve çözümleri konusunda fikir alışverişinde de bulunulan görüşmede, TİMAV tarafından hazırlanan imam hatiplerin sorunları ve çözüm önerileri raporu da Bakan Avcı’ya sunuldu.

 

TİMAV’ın faaliyetlerini yakından takip ettiklerini ifade eden Milli Eğitim Bakanı Avcı, TİMAV ve benzeri sivil toplum kuruluşlarının gönüllü çalışmalarının eğitim öğretim sistemimizin gelişimine sağladığı katkı bakımından önemli olduğunu ifade etti. Türkiye’nin eğitim öğretim sisteminin yeniden yapılandığı önemli bir süreçten geçtiğini ifade eden Avcı,  bu süreçte imam hatiplerin önemli bir rol üstlendiğini ve halkımızın gönülden sahiplendiği kurumlar olarak imam hatiplerin ülkemiz için büyük hizmetler ürettiğini ve üretmeye devam edeceğini vurguladı.
İmam hatipleri temsilen bu ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade eden TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz ise, imam hatiplerle ilgili görüş ve önerilerini bir rapor olarak Bakan Avcıya sundu.

 

Öksüz,  4+4+4 eğitim öğretim sistemine geçilmesinin ardından imam hatiplerin önünün açılması ile birlikte halkın bu okulları bağrına bastığını, geçiş süreci içinde birtakım sıkıntıların yaşandığını, bu sıkıntıları gidermek için Milli Eğitim Bakanlığı ve milli eğitim camiasının var gücüyle Çalıştığını dile getirdi.

 

Nicelik açısından gelişimlerin büyük oranda tamamlandığını, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde kalan eksikliklerin tamamen giderilebileceğini ifade eden Öksüz, bundan sonraki süreçte eğitim öğretim sistemimizin nitelik olarak, içerik sorunlarının giderilmesi için çalışılacağını belirtti.

 

Öksüz daha sonra, bunun için altyapı çalışmaları konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın işini kolaylaştırmak ve alanın sorunlarını tespit edip gerekli mercilerle paylaşmak açısından TİMAV’ın bir köprü vazifesi görmeye devam edeceğini kaydetti. (İlyas Yavuz- İLKHA)