GAZİANTEP - Kayaönü Mahallesi muhtarlığı için ikinci kez adaylığını açıklayan, Hatice Hançerli seçimlere katılacağını ve halkın yakın ilgisiyle karşılaştığını söyledi. Şimdiye kadar hiçbir bayanın mahallelerinde muhtarlık yapmadığına dikkat çeken Hançerli, 2009 seçimlerinde de aday olduğunu, çok az bir oy farkıyla kazanamadığını,  bu yıl iddialı olduğunu ve bir ilke imza atmak istediğini söyledi.
 
"En iyi şekilde mahalleme hizmet edeceğim"
6 çocuk annesi olan Hançerli, seçilmesi halinde mahallesini birçok ilklerle tanıştıracağını ifade etti. Yaklaşık 40 yıldır aynı mahallede ikamet ettiğini ve mahallenin sorunlarını yakından bildiğini dile getiren Hançerli, mahalle sakinlerinden destek istedi. Hançerli, “Mahallemiz için hep birlikte el ele daha güzel günlere, sloganıyla bu mahalleye gönül koyduk.”  diyerek seçim çalışmalarını başlattığını söyledi.
 
 
Hançerli, neden bayan bir muhtarın gerekli olduğunu ise şu sözlerle anlattı:  “Muhtar bürolarına bakıldığında Erkeklerin mesaide olduklarından ihtiyaç halinde muhtarlıklara gidenler genelde bayanlardır. Bayanlar bir erkeğe kendilerini ne kadar ifade edebilirler ki? Bu her alanda böyledir, ben sadece muhtar olmak için aday olmadım. Hiçbir ayrım yapmadan mahallenin sorunlarıyla ve mahalle sakini diğer bayan kardeşlerimle hep birlikte el ele vererek mahallemizi güzel günlere taşımak istiyorum."
 
  "Kadın her şeyin üstesinden gelir"
Hançerli; “Bir eve bayan eli değdiğinde o evin şekli ve şemali nasıl değişiyorsa aynı durum mahallemiz için de geçerli. Evimize ve çocuklarımıza bakmak bizim için en şerefli vazifedir. Fakat bununla birlikte kendimizi geliştirerek birçok faaliyetlerde bulunabiliriz.” dedi. 
 
Hançerli son olarak, eşi, çocukları ve mahallelinin verdiği desteğin kendisini çok sevindirdiğini belirtti.   (Semra Koçyiğit - İLKHA)