BİTLİS - Gençlik  ve Spor Bakanlığı ve İl Özel İdarenin desteklediği SODES kayak projesinin ikinci ayağının tanıtımı Onur Güler Spor Kayak Tesisinde yapıldı.  Tanıtıma katılan Bitlis Vali Yardımcı Alp Eren Yılmaz, SODES projesi kapsamında 120 öğrenciye kayaklarını, elbiselerini ve eğitimlerini Valilik tarafında üstlendiğini söyledi.
 
Yılmaz şöyle konuştu:  “Bugün Gençlik Spor Bakanlığı ve il özel idarenin desteklediği SODES projesinin tanıtımı amacıyla burada bulunmaktayız. Geçen yıl başlattığımız SODES projelerinin devamı kapsamında bir kulübümüzde 50 öğrenci diğer kulübümüzde 70 öğrenci olmak üzere toplam 120 öğrenciye SODES desteklerini eğitim faaliyetlerini paylaşıyoruz.
 
Daha öncede sayın valimizin beyan ettiği gibi SODES projesi kapsamında 120 öğrencimize kayak malzemelerini, elbiselerini ve eğitimlerini valiliğimizce karşılanmaktadır. Bu senede il genel meclisimizin desteğiyle de 400 sporcumuza kayaklarını, elbiselerini ve eğitimlerini karşılayarak maddi açıdan yardıma ihtiyacı olan mağdur ailelerimizin çocuklarını kayak sporuyla tanıştırmaya çalışmak için bir proje geliştirdik.”
 
Yaklaşık 600 çocuğa imkanlar tanıdıklarını ifade eden Yılmaz, “Eğitimlerimiz devam ediyor. Bu sene yeni başlayan çocuklarımız oldu. Onlarda bu işi öğrendiler. İnşallah önümüzdeki yıllarda yapılacak olimpiyatlara burada sporcuların yetişeceğini temenni ediyorum. Bu doğrultuda çalışmaya devam edeceğiz. Bitlis’in Türkiye’yi hem ülkemiz nezdinde hem de dünya nezdinde temsil edeceğine inanıyorum.” dedi.
 
Tertip edilen DAP oyunlarında başarı elde edildiğine dikkat çeken Yılmaz, “Geçen hafta yapılan DAP oyunlarında ALP disiplininde 2. mukavemette 3. olduk.  En son Portekiz’de düzenlenen Avrupa atletizm şampiyonası olan sporcumuzu tebrik ediyorum. Bitlis’imizi hem ülkemizde hem de Avrupa da tanıtmış oldu. Bu başarılarının devam etmesini diliyor ve birinciliklerin gelmesini istiyorum.”diye kaydetti.
 
Onur Güler Kayak Merkezi Müdürü Refik Avşar ise, “Artık ben de kayak yapıyorum’ SODES projesi kapsamında geçen yıl 30 kayıtlı sporcu, bu yıl 45 kayıtlı sporcu olmak üzere 75 sporcu ve antrenör ile çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu yıl 120 saat temel eğitimi olan bu projemize başta Valimiz olmak üzere emeği geçen her kes teşekkür ediyorum.”ifadelerini kullandı.
 
Eğitime katılan çocuklar ve gençler hünerlerini sergilediler.(Şükrü Tontaş-İLKHA)