ŞANLIURFA- DEDAŞ basın mensuplarına yönelik toplantılarına devam ediyor. Diyarbakır ve Batman’dan sonra Şanlıurfa’da da basın mensuplarıyla bir araya gelen DEDAŞ yöneticilerin DEDAŞ faaliyetleriyle ilgili bilgiler verdi. Toplantıya DEDAŞ Genel Koordinatörü Necat Tur ve Şanlıurfa İl Müdürü Esin Eroğlu katıldı. DEDAŞ Genel Koordinatörü Necat Tur, kısa bir konuşma yaptıktan sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı.
 
Devraldıkları bölgede yüzde 75 kaçak elektrik kullanımının olduğuna dikkat çeken Tur bununla mücadele etmeye çalıştıklarını söyledi.
 
İşe başladıkları 2013 Haziran ayından itibaren binlerce kişiye istihdam sağladıklarını ifade eden Tur,  “ Amacımız bölgeye kaliteli, sağlıklı ve sürekli elektrik hizmeti vermektir. Verilen elektriğin bedelini tahsil etmek ve kayıp kaçak elektriğin önüne geçmektir. Bu konuda sahada çalışıyoruz. Başarılı olacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.
 
6 aylık süre zarfında yaptıkları projelere değinen Tur, “ Basına yansımıştır daha önce vatandaş aradığında kimseye ulaşamıyordu. Yeni açtığımız 150 kişi istihdamlı çağrı merkezleriyle bu sorunu gidermeye çalışıyoruz. Bu çağrı merkezlerimizde aynı anda 50 kişi çağrılara cevap verebiliyor. Kolaylık olması açısından çağrı merkezlerimizde dört dilde çağrı alma sistemini getirdik. Çalışma sahamızla ilgili tüm bilgileri toplayıp bunları coğrafi bilgi sistemi adı altında topladık. Şu anda arkadaşlarımız bu bilgilerden faydalanarak çalışmalar yapıyorlar” ifadelerini kullandı.
 
Tur, ödeneklerinin yüzde 80’nini köy şebekelerinde harcayacaklarını belirterek yapılan tespitlerin ardından 1980’lerden sonra el değmemiş köy şebekelerini rehebilate etmeye çalışacaklarını söyledi.
 
Ayrıca birkaç teknolojik yatırım yapmayı düşündüklerini ifade eden Tur bunlardan biri de otomatik sayaç okuma sistemi olduğunu söyledi.(Osman Gülebak-İLKHA)