AĞRI - İşsizlik bölgemizin temel sorunlardan ve en önemli meselelerindendir. Halkın muzdarip olduğu bu sorunun temel sebeplerinden biri ise köyden kente göçün olmasıdır. Göç eden aileler şehirlerde geçim konusunda ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Bunun sebebi asıl iş alanı olan ziraat ve hayvancık ile uğraşmamasındandır.
 
Ağrı merkeze bağlı Karasu (Qeresu)  köyü sakinlerinden olan ve geçimini küçükbaş hayvancılıkla yapan Adem Saltan ile konuştuk. “Hayvan fiyatları çok ucuz, masrafları ve zahmetleri çok olduğundan karşılığını alamıyoruz.” diyen Saltan, şunları söyledi:
 
“Büyükbaş hayvancılık iyi para yapıyor ama küçükbaş hayvanlar buna mukabil para etmiyor. Bakın bulunduğumuz köyün eskinden yaklaşık 3 bin koyunu vardı. Belki de daha fazla ama fiyatlardaki bu azalış nedeniyle 500’e indi. Belki de daha azalmış. Bu sadece bizim köy için geçerli değil birçok köy bu halde. Devlet destekleme vermiyor. Bu duruma müdahale edilmez ise yakında hepimiz hayvanlarımızı satıp şehre veya batıya göç etmekten başka çıkar yol bulamıyoruz. Dolaysıyla devletin desteğini ve bu alanı canlandırmasını bekliyoruz.”
 
Yine Ağrı merkeze bağlı Aşağıdormeli köyü sakinlerinden Hakan Şimşek ise engin ve sarp dağlarda tarım ve hayvancılığın dışında başka bir uğraşlarının olmadığına dikkat çekerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben hem tarımla ve hem de hayvancılıkla uğraşıyorum. Bölgemizin ve ilimizin en büyük geçim kaynaklarıdır bu iki olgu. Ciddi manada sıkıntılar yaşadığımızdan dolayı bu işleri tek etme noktasına gelmişiz. Eğer bu iki olgunun üzerine düşülürse, hem ülke ve hem de ilimize ekonomik katkısı çok büyük oranda olacağı kesindir. Biz yetkililerden bu alanlara el atmalarını istiyoruz. “ (Hasan Özbay/M. Ata Aydemir - İLKHA)